מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק לא רוצה לשכב על הבטןאולגה15/07/2010
שלום,
בני בן חודשיים. מאז שחזרנו מבי"ח אנו מנסים לשים אותו על הבטן. במצב זה, בהתחלה הוא היה איכשהו מרים את הראש, מנסה וטורח. אבל כבר כחודש וקצת, הוא צורח כשהופכים אותו על הבטן.
הוא מיישר את הידיים לצדדיו וכולו מכווץ שרירים, תוך כדי צרחות ובכי.
כאשר הוא נמצא במצב "דום" (על הכתף), הוא כן מחזיק את ראשו ואף מסובב אותו לצדדים.
כמו כן אני אם אני שמה אותו עם הבטן על הבטן שלי (כאשר אני בשכיבה), הוא גם כן מנסה להרים את הראש.
הבעיה היא רק בשכיבה על הבטן, הוא ממש שונא את זה...
על מה זה מעיד? האם יכולה להיות בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאולגה
דבי גרוס דולב15/07/2010הי אולגה
לעיתים מדובר בקושי טבעי וראשוני לשכב על הבטן ולפעמים קיים קושי פזיולוגי ספציפי שמקשה על כך. כשמשכיבים תינוק על הבטן מימיו הראשונים, בד"כ אין לו קושי גדול להמשיך בכך, לכן ובשל הכיווץ שתיארת,יתכן ולבנך יש מתח שרירים גבוה או בעיה קטנה אחרת שמקשה עליו מאוד את השכיבה על הבטן. אני מאוד בעד אבחון במקרים כאלה כדי לעזור לבנך להרגיש נוח יותר, לתמוך בשלב ראשוני חשוב זה וכדי למנוע קשיים נוספים בהמשך. שכיבה על הבטן מהווה את הבסיס להתפתחות המוטורית והרמת הראש ללא שכיבה נינוחה על הבטן לא מועילה ואף מקשה.
לכן כדאי לשקול עזרה חד פעמית על מנת להקל על כולכם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך!!!!
אולגה16/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)