בן שנה וחודש עדין לא הולך...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודש עדין לא הולך...
    דנה
    18/07/2010

שלום בני בן שנה וחודש ומוגדר כ"היפוטוני קל", מגיל חודשיים היה קבוע כל חודש במעקב פיזיותרפיה והייתי עושה לו את התרגילים וזה מאוד עזר- הכל הוא עשה מוקדם, אפילו התחיל ללכת מסביב לשולחן בגיל 8 וחצי חודשים. לפני כחודשיים יצאה הפיזיותרפיסטית לחופשת מחלה ומאז הפסקנו עם הפיזיותרפיה, ובני עדין לא הולך.. אני יודעת שעל פי ההגדרה שנה וחודש זה עוד בסדר, אבל זה בעצם חמישה חודשים שהוא כבר "הולך" אבל לא הולך לבד, הוא ממש מפחד וחסר ביטחון לעזוב ידיים. הוא עומד יפה עם יד אחת, ואם אני נותנת לו ללכת עם בימבה הוא הולך ובוכה.. חשוב לציין כי בפיזיותרפיה עבדנו במיוחד על צד שמאל שלו שהיה פחות חזק לאורך כל ההתפתחות- "צד ארוך", אני מרגישה שזה עדין ככה, הוא מתהפך בעיקר לצד אחד. שאלתי- מה אפשר לעשות על מנת לתת לו ביטחון לעמוד יציב (וכמובן שאחר כך ללכת), והאם אני עוד יכולה לחזק לו צד אחד? (הוא מאוד מתנגד לי בשכיבה אפילו כשאני מחליפה לו חיתול) תודה רבה רבה! וסליחה על האורך....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    19/07/2010

הי דנה,
    נכון שעדיין לא מדובר בעיכוב בהליכה וגם נכון שבמצב של היפוטוניה צפוי שיהיה עיכוב מעט יותר מלאחרים. יחד עם זאת כיוון שאתם יודעים שיש קושי, עדיף לטפל בו לאורך הדרך ולא להמתין לעיכוב אמיתי. ממש כפי שעשיתם עד כה ואכן ראיתם שיש תוצאות למאמץ. בהחלט ניתן לראות את ההבדל אצל תינוק היפוטוני שלכל אורך הדרך מקבל תגבור לעומת אחר שמקבל עזרה רק לאחר שכבר יש עיכוב משמעותי. אני מאוד ממליצה כן להמשיך בטיפול, אם זה על ידי פיזיוטרפיסטית אחרת או באופן פרטי על ידי מדריכת התפתחות ולשמור על קצב התפתחות נכון.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו