מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצטרפת לשאלתה של דניאלהאביטל21/07/2010
הבת שלי בת שנה וחודש. היא לרוב עושה כשמבקשים ממנה מחוות ידיים אבל יש פעמים שאני מבקשת והיא לא מתייחסת אלי , או שאני קוראת לה והיא לא מסתכלת עלי כי היא מאוד מרוכזת במה שהיא עושה, צעצוע כזה או אחר. יש מחוות שהיא לא מפנימה בכלל כמו נשיקה לא משנה כמה אני מנסה... לפני חודש חברה שלי לימדה אותה לתת "כיף" והיא ישר קלטה אבל היה יום או יומיים שלא תרגלנו והיינו צריכים להזכיר לה מה זה.
חוץ מזה היא מעולה, אומרת אור, אבא, תודה (כל דבר שהיא מגישה לאחר היא אומרת תודה) כדור, יודעת לחקות קול כלב ובכלל מפטפטת מלא הברות.
אני יכולה לבקש ממנה להביא כדור והיא תביא לי אותו.
בגן מאוד מרוצים ממנה ואמרים שהיא מאוד מבינה ,פעילה ועומדת על שלה.
חוץ מזה היא נראית לי מאוד מבינה וחכמה, לדוגמא כשאנחנו אצל ההורים שלי היא יודעת שאסור לה לטפס על המדרגות אז היא מנסה להגיע לשם באגביות, שלא נשים לב, היא זוחלת לשם ברברס ושומרת על קשר עין ושאנחנו רואים אותה היא עושה עצמה מסתכלת על דברים אחרים שבדרך. זה היה נראה לי כמו הבנה די רצינית, לא?
קצת נלחצתי כי יש לי אחיינית שנולדה חודשיים אחריה והיא ישר עושה מחוות כשמבקשים ממנה, כמו התניה (כפיים ותנועות של דג).
אני מאוד אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב21/07/2010הי אביטל
תהליך הפנמת המחוות הוא הדרגתי ואינדיבידואלי. יש להסתכל על תמונת ההתפתחות הכללית ולא להתייחס לחוסר של פרט או שניים.גם לי יש תינוק בן שנה וחודש וגם הוא לא עושה את כל המחוות, וזה בסדר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה:)
אביטל21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)