התפתחות בת 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בת 4 חודשים
    יעל
    26/07/2010

שלום! ביתי בת 4 חודשים, מגיל צעיר רגילה לשכב על הבטן ויכולה להישאר כך פרקי זמן ארוכים - מנסה להושיט ידיים לצעצועים מהבטן, מסתובבת "על הציר" בדרך כלל לכיוון שמאל ומרימה ראש וחזה, אבל... היא כמעט ולא נעזרת בידים אלא בשרירי הבטן, כלומר הידיים באוויר לצדדים או רפויות יחסית לצידי הגוף אלא אם כן היא קצת נשענת עליהן. כשהיא על הבטן ומרימה ראש וחזה נראה כאילו כל הגוף שלה עובד (כולל רגליים מתוחות) למעט הידיים. האם זה תקין? האם זה מעכב התהפכות - שהיא עוד לא ממש עושה?
    חשוב לציין שאנחנו משתדלים להימנע מלהחזיק אותה בתנוחת ישיבה וכשזה כן קורה היא מתאמצת "להתקפל" כלפי פנים - יכול להיות ששרירי הבטן שלה חזקים מדי? (הלוואי עליי חחחח).

אשמח לתשובתכן!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    26/07/2010

הי יעל
    נשמע שלביתך יש אכן מתח שרירים מעט גבוה באזור הבטן ובית החזה. האם היא יודעת לשהות על הבטן ולהורידת את הראש על הרצפה ולנוח? האם היא נשענת על המרפקים? אם התשובה לשאלות אלה היא שלילית יש סיכוי סביר שבכך מדובר. תינוק אמור להתקשות בהתחלה בהרמת הראש ולאט לאט לשלוט בשרירים אלה. השכיבה על הבטן אמורה להיות עם הזמן נינוחה וללא מאמץ רב מידי. עני על שאלותי ונמשיך בדיון.בכל מקרה, מתח כזה עלול להקשות על ההתפתחות המוטורית ודורש מעט תרגול והרפיה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות ומידע נוסף..

יעל
    27/07/2010

שלום ותודה רבה על התשובות המפורטות!
    דבי, לשאלותייך: היא יודעת להוריד את הראש אבל לא ממש כדי לנוח אלא יותר כדי לחפש משהו לנשנש (כפות ידיים, מזרן וכל מה שבסביבה) - כלומר מורידה את הראש באופן רצוני אבל לא למנוחה על הלחי. מצד שני היא נרדמת וישנה על הבטן אז היא כן מסוגלת לנוח שם כשהיא באמת עייפה ורק עם מוצץ בפה שמספק את תאוות הנשנוש.
    היא נשענת מעט על האמות אבל לא כשהמרפקים מתחת לכתפיים אלא יותר פרושים לצידי הגוף... קראתי בפורום תרגילים לעידוד התהפכות ואני מנסה לעשות אותם איתה אבל כל פעם שאני מנסה להכניס לה את המרפקים מתחת לכתפיים היא ישר שולפת אותם חזרה ופורשת ידיים. על להוריד לה את הראש בעדינות כדי שימשוך את משקל הגוף להתהפכות אין מה לדבר - היא ממש מתנגדת (שוב, אלא אם כן היא כבר במיטה בדרך לשינה ובאמת עייפה + עם מוצץ בפה). אני רואה שהיא מנסה פעמים רבות להתהפך (דוחפת עם רגל אחת ומרימה את הטוסיק לאחד הצדדים) אבל בדרך כלל הידיים פשוט מפריעות לה כי הן לצידי הגוף...
    חשוב לציין שהיא מביאה ידיים למרכז הגוף ואני מתרגלת איתה שכיבות על הצד (זה משום מה מצחיק אותה במיוחד)
    מה דעתך? יש משהו נוסף/ אחר שאני יכולה לתרגל איתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך יעל

דבי גרוס דולב
    27/07/2010

הי יעל
    מה שאת מתארת יכול להוות סימנים למתח יתר- הורדת הראש לפרקי זמן קצרים ,פרישת הידיים לצדדים ומיעוט ההשענות על האמות. השכבות על הצד אכן אמורות לעזור אבל יתכן ויש צורך להוסיף סוגים שונים של מגע עמוק באזורים המתוחים ותרגילי כפיפה לגב. אין ביכולתי להעמיק יותר ללא היכרות שכן צריך להרגיש כדי לדעת את מידת המתח אם בכלל ובכדי להמליץ על תרגילים מפורטים יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מוזרה...

ליאן
    07/08/2010

שוב תודה על התשובות - אני ממשיכה לתרגל איתה שכיבה על הצד, "חיבוק" כשהיא שכובה על הגב וכשאני מעסה אותה כל ערב אני שמה דגש על איזור הכתפיים והחזה...
    בשבוע האחרון היא התחילה להתהפך מהבטן לגב באמצע השינה (גם בלילה וגם ביום - היא ישנה על הבטן) בפעם הראשונה מאוד שמחתי לגלות אותה על הגב אבל מאז היא מתעוררת כל שעה בערך, מתהפכת ומייבבת שאבוא להציל אותה - כלומר הלכה לי השינה אבל זה לפורום שינת תינוקות...
    לענייננו - שמתי לב שכשהיא מתהפכת היא עושה זאת כשהיד מונחת מתחת לאגן ולא מתחת לחזה.. בזמן עירות כשהיא על הבטן נדמה לי שרוב הזמן בכלל לא מעניין אותה לנסות להתהפך. היא עדיין לא מורידה את הראש למנוחה למרות שכבר משתמשת יותר בידיים - מותחת אותן ומרימה את החזה או נשענת על האמות. הבעייה שכשהיא רוצה להתהפך היא "לא קולטת" שהמרפק שמקופל לה לצד הכתף תוקע אותה.
    השאלות שלי הן: 1. כשאני מתרגלת איתה התהפכות, האם להמשיך לנסות להכניס לה את היד מתחת לחזה או "לזרום" עם מה שהיא עושה באופן טבעי - כלומר הנחת היד מתחת לאגן/ בטן?
    2. האם יש דרך לנסות לעניין אותה בהתהפכות בזמן העירות ו/או למנוע את זה בזמן השינה?
    3. האם בשלב זה (היא בת 4 חודשים ושבוע) יש טעם להתחיל להילחץ ולפנות למומחים שונים או שפשוט לתת לה להיות תינוקת ולהתפתח בקצב שלה?
    4. עושה רושם שהרגליים שלה מאוד חזקות - היא מחזיקה אותן מתוחות כשאני מכניסה אותה לאמבטיה ומחזיקה את עצמה - אני ממש צריכה לקפל לה את הברכיים בכוח כדי שתתיישב.. גם כשהיא על הידיים היא כל הזמן מותחת רגליים ונעמדת במין צורת משולש כשהרגליים על הבטן שלי הראש שעון על החזה שלי. אני מנסה למנוע את זה אבל היא כל פעם חוזרת לזה בווריאציות שונות. ראוי לציין שלאבא שלה יש רגליים מאוד חזקות והמון מתח ברגליים (זה האיבר הראשון שנתפס לו כשהוא ב"הילוך גבוה" או במתח)... האם זה בעייתי? האם עליי לעודד / לאפשר שימוש ברגליים או לנסות למנוע את זה?

סליחה על האורך ותודה מראש על העזרה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ליאן

דבי גרוס דולב
    07/08/2010

הי ליאן
    1. כן, חשוב ללמד את התינוקת להתהפף בצורה מאורגנת ונכונה כי הדרך שהיא מתהפכת מהווה פיצוי על קושי אחר. להכניס היד עמוק מתחתח לבית החזה, לעגל כתפיים ולהפוך בעדינות.
    2. הסיבה שביתך מתהפכת דווקא בזמן שינה היא מפני שאז גופה רפוי, מתח השרירים ירוד יותר וכך קל יותר להתהפך. אין איך למנוע זאת. בזמן עירות אין צורך להאיץ בזה מפני שהיא אינה בעיכוב.
    3. אין טעם להילחץ אבל אם קיים טונוס מוגבר כן כדאי לטפל, גם על מנת להקל עליה את תהליך ההתהפתחות, לעזור להיות נינוחה ולמנוע קשיים אפשריים בהמשך.
    4. עוד עובדה שיכולה לאשר את נושא מתח השרירים, פחות רלוונטי לי אם גם לאביה יש או היה את זה בילדותו.
    מקווה שעניתי על הכל, אני פה אם יש עוד שאלות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה אחרונה

ליאן
    07/08/2010

המון תודה על התשובות! אמשיך לתרגל איתה את הסדר הנכון של הדברים . היום היא גם התחילה לנסות להתהפך מהגב לבטן על ידי קישות הגב ודחיפת הקרקע עם הרגליים, למרות שהיא מדי פעם תופסת את כפות הרגליים ומתהפכת לצד - הצורה שבה היא אמורה להתהפך אז אני לא כל כך מצליחה להבין למה היא כאילו מחפשת את הדרך הקשה יותר למרות שהדרך ה"נכונה" נגישה לה באופן ספונטאני...
    השאלה שלי (אני מקווה שהאחרונה) היא מדוע את כל הדברים האלה - התהפכות מהבטן לגב, גלגול על הגב לאחד הצדדים - היא עושה אך ורק במיטה? לא באוניברסיטה, על הרצפה, על הספה, על משטח הפעלה או על כל משטח אחר עליו אני מניחה אותה? רק במיטה...
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו