התפתחות - בת 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות - בת 10 חודשים
    אמאל'ה
    31/07/2010

שלום,

אשמח לתשובתכם בנושא התפתחות של התינוקת שלי שבדיוק מלאו לה 10 חודשים.

הבת שלי ערנית, אקטיבית מאד ופקחית.
    עד היום היא עשתה הרבה דברים שנראים לי מתקדמים לגילה: אחיזת פינצטה בגיל 5 חודשים, אוחזת בבקבוק לבד מגיל 5 חודשים, מדפדפת בספר עמוד אחד בכל פעם מגיל חצי שנה, פותחת פקק של בקבוק מים בסיבוב גם מגיל חצי שנה, מגלגלת אלינו כדור לפי בקשה מגיל 7 חודשים ועוד.
    מבחינת שפה היא מפטפטת המון, הברות מורכבות, החלה להגיד "האם" לאוכל בגיל חצי שנה, וגם אמא ואבא כלפינו בגיל 7 חודשים (לא בכל פעם שפונה אלינו אבל הרבה פעמים).
    מבחינת מוטוריקה גסה היא לא ממהרת אבל גם לא מאחרת: התהפכה בסוף גיל 5 חודשים, זחלה גחון מגיל 7 חודשים, ועל שש מגיל 8 חודשים, התיישבה ביום הראשון של גיל 9 חודשים.

מה שמדאיג אותי שבחודש האחרון נראה לי שהיא לא המשיכה להתפתח כ"כ.
    קראתי על כל מיני דברים שהיא אמורה לעשות מבחינת מוטוריקה עדינה שהיא לא עושה כמו למחוא כפיים, לעשות ביי ביי, להשחיל ולבנות מגדל קוביות, למרות שניסינו ללמד אותה לא מעט. היא מתעלמת כשאנחנו מנסים ללמד אותה ועוברת לעשות משהו אחר.
    מבחינת שפה היא מבינה המון מילים, מסתכלת על חפצים ואנשים כשמדברים עליהם, אבל לא ממש אומרת מילים חדשות.
    מבחינת מוטוריקה גסה היא מנסה להיעמד, אבל מצליחה להשאר רק על הברכיים. כשמעמידים אותה עם חפצים היא יציבה לחצי דקה ונופלת.

הדברים שהיא למדה לעשות לאחרונה לא כתובים בספרים כאבני דרך, כמו שהיא אוכלת בכפית (לוקחת מהצלחת לפה וחזרה) ומדליקה את המערכת סטריאו בכפתור הנכון.
    למה לדעתכם דווקא דברים שנראים פשוטים יותר היא לא עושה?

סליחה על השאלה הארוכה, מצפה לתשובתכם.
    אמאל'ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות - בת 10 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    01/08/2010

הי אמאל'ה,
    נתחיל מכך שבתך אכן מתפתחת יפה ואין מקום לדאגה. כל תינוק מתפתח מעט שונה ואף פעם לא מתיחסים למרכיב אחד שהוא מבצע או לא על מנת לאמוד היכן הוא על סקלת ההתפתחות. למרות שישנם תינוקות שגם בגיל חצי שנה מוחאים כפיים הרי שהתווך המקובל הוא עד גיל שנה (לגבי מחוות ידיים בכלל). גם העצירה בהתפתחות שאתם חשים היא תופעה מוכרת וכרגע בתכך מרוכזת יותר בתחום המוטוריקה הגסה של יציבה ועמידה. סביר להניח כי בקרוב גם תלמד להעמד ובינתיים אתכם יכולים לעזור לה על ידי שיפור שיווי המשקל (למשל על ידי תנועה במרחב)

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו