תינוקת בת 9 חודשים וזחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 9 חודשים וזחילה
    שיר
    01/08/2010

שלום,
    תינוקת שלי בת 9 חודשים ושבוע, תינוקת מאד גדולה (כ11 קילו) התחילה להיתהפך בגיל 6 חודשים, התחילה קצת לזחול לפני כשבועיים.היא זוחלת לא הרבה ולא למרחקים גדולים - אם שמים לה צעצוע שהיא רוצה להגיע אליו או היא רוצה לתפוס חתולה בזנב אז היא זוחלת נמרצות. מה שכן - הזחילה שלה לא סימטרית - עושה רושם שהיא מפעילה יד ורגל שמאל ואת הימין היא יותר גוררת מאשר מפעילה. רוצה לציין שאין לה בעיות שימוש בצד ימין - היא משחקת אותו דבר עם שתי ידיים או רגליים.
    היא גם לא בכיוון לעמוד על שש - אני עושה איתה תרגילים - מרימה אותה קצת מתחת לבטן כשהיא שוכבת ומנסה עם תמיכה שלי להעמיד אותה על שש - היא מסרבת ולא מרוצה.
    מה אפשר לעשות בנושא? איך לעזור לה "לתקן" את הזחילה על גחון ולגרום לה לעמוד על שש? האם זה עדיין בסדר לגילה?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 9 חודשים וזחילה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה?

שירלי
    02/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

אורנה עטאר
    04/08/2010

שירלי שלום,
    בתך תעלה ל6 כאשר מערכת שיווי המשקל שלה תהיה מוכנה לזה.
    לגבי הזחילה הלא סימטרית - האם היא מפעילה יד ורגל נגדית? שימי לב איזה רגל ויד נגדית פחות בשימוש.
    - את יכולה לתרגל איתה:
    1. סיבוב סביב ציר - לשני הכיוונים - יהיה כנראה צד שיהיה לה קשה יותר. חשוב לתרגל לשני הכיוונים.
    2. העברת משקל מצד לצד והושטת יד לעבר חפץ על הבטן - הציעי לה בועת סבון כל פעם ליד אחרת שתעביר משקל ותושיט יד אחת. את יכולה לתרגל זאת גם על כדור פיזיו.
    3. כשהיא על הגחון - הציעי לה צעצוע ממול ותקרבי את הרגל שהיא פחות משתמשת בה לדחיפה לרצפה בכדי שתדחוף איתה ותתקדם.

שוב - לגבי עלייה ל-6 - את מוזמנת לתת לה חוויות של תנועה במרחב, לתת לה לעבור מכשולים לזחילה ואחרי שתמצה (ורצוי) את שלב זחילת הגחון - היא תהיה מוכנה לעלייה ל-6.
    במידה וזה יתעכב - עדכני אותי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו