לא זוחלת על שש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא זוחלת על שש
    דנה
    05/08/2010

ביתי בת 10 חודשים ועדיין לא זוחלת על שש. היא זוחלת גחון מגיל 8.5 חודשים. הזחילה שלה סימטרית, יד ורגל נגדית. היא זוחלת מאוד מהר ומגיעה לכל מקום. לפעמים כשהיא רוצה להגיע למשהו גבוה ממנה, היא מיישרת ידיים ומנסה להתרומם, אך בזחילה עצמה, היא לא מנסה גם ליישר ידיים ולעמוד על שש. אני עושה לה מכשולים של כריות, מדרגות, לטפס עליי/דרכי, הכל היא עושה מצויין, אך על גחון. אני כבר די מיואשת ולא יודעת איך לגרום לה לעמוד על שש. מסיבה זו היא גם לא מתיישבת לבד, היא נשענת על צד אחד/מרפק של צד אחד, וחסר לה רק להתרומם טיפה כדי להתיישב, אך זה היא לא עושה. אם אני אושיב אותה היא יכולה לשבת יציב, אך לא מגיעה לזה לבד. מה עליי לעשות עוד כדי לעזור לה? עד איזה גיל זה נחשב איחור בהתפתחות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא זוחלת על שש

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    06/08/2010

הי דנה
    עד גיל 10 חודשים אנו מצפים לראות עלייה על 6 וזחילה על 6. מכיוון שביתך התחילה לזחול גחון רק בגיל 8 חצי חודשים, יתכן שהיא פשוט "לוקחת את הזמן" אבל יתכן גם שיש קושי קטן המונע זאת ממנה. את כבר מבצעת תרגילי מכשולים, אתן לך תרגיל נוסף לעלייה על 6, נסי אותו וחזרי לספר איך הולך: בשכיבה על הבטן הניחי יד את שלך תחת בית החזה ויד שנייה באגן וכך, הרימי אותה לעמידת 6, נסי לההות שם כמה שניות והוסיפי תנועות של רוקינג, נענועים קדימה ואחורה. עכבי לראות אם תוך כמה ימים יש השתהות שלה בתנוחה זו. אשמח לשמוע איך הולך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו