מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת לא מביאה חפצים לפהאמא מודאגת13/11/2007
בת 8 חודשים (מתוקן 6 וחצי חודשים) אינה מביאה צעצועים לפה, לא מוכנה לשים אוכל בפה. כשאני פותחת למשל שקית במבה היא מתרגשת ויודעת שזה משהו שאוכלים. כשהיא רואה את הבמבה היא פותחת את הפה כאילו מבקשת שאאכיל אותה. כשאני מנסה לשים את הבמבה ביד שלה היא מרחיקה את היד. כשאני מנסה להביא את היד עם הבמבה לכיוון הפה היא מרחיקה את היד מהפה למרות שהבמבה נגעה בפה והיא יודעת שהיא יכולה לאכול. במקרה ואשים את את הבמבה על משטח ההאכלה היא תיקח אותה ותשחק איתה ואז תזרוק לצד כאילו שזה היה צעצוע. אחיה התאום מאכיל את עצמו כבר מגיל 6 חודשים. הנושא מאוד מאוד מטריד את מנוחתי.
יש לי במשפחה אחיין עם בעיה התפתחותית שכלית וכן לבעלי יש מישהו קרוב במשפחתו עם בעיה שכלית חמורה..כך שאיני יודעת איך להתייחס לנושא. האם זאת בעיה התפתחותית שתסתדר?
אנא עצתכם והכוונתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין..
אמא מודאגת13/11/2007הדבר היחיד שהיא שמה בפה הן הידיים שלה. לפני כמה חודשים כל הזמן הידיים היו בפה שלה. היום פחות אבל עדיין..כנראה השיניים אבל האם נחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב13/11/2007שלום לך אמא
חסרים לי פרטים התיאור שלך. איך ביתך עם סוגים אחרים של אוכל? מה היא כן מוכנה להביא לפה?
מה היא אוכלת? איך ההתפתחות המוטורית שלה עד כה? האם כל השאר נראה לך תקין? תגובה לסביבה שלה? חיטכים? מתהפכת?
מצטערת על כל השאלות אבל קשה לי להסיק דברים בלי לקבל תמונה מלאה, עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסות.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מביאה שום דבר חוץ מכפות ידיה
אמא מודאגת13/11/2007ראשית תודה על התייחסותך
אינה זוחלת, אינה מתהפכת (לפעמים ב"פוקס"), רק מחליקה אחורה ומסתובבת בציר סביב עצמה. ממלמלת, חייכנית, עירנית, יש לה יכולת לשחק לבד וליהנות (אך יודעת "לבקש" שירימו אותה כשנמאס לה), אוכלת ירקות ועוף טחונים, יוגורט, מחית פירות. יש לציין שהיא אוכלת טוב ובעקומת המשקל היא באחוזון 90. אוכלת יפה מאוד מכפית.
חוץ מבמבה כמובן אני מנסה לתת לה ביסקויט, פריכיית אורז ועם הכל היא משחקת אך לא מביאה לפה. למרות שברור לה שזה משהו שאוכלים. מקווה שעניתי על כל השאלות פשוט עניתי מזיכרון..
עוד דבר, כשהיא מחזיקה שני משחקים בשתי הידיים היא דופקת אותם אחד בשני ונהנית מהרעש שהיא יוצרת..יש איזו שהיא תחושה שהיא לא אוהבת ששמים לא דברים ביד. היא כמעט תמיד תרחיק את היד - במיוחד אם היא לא בקשר עין עם הצעצוע. אם למשל אראה לה את הצעצוע או הביסקויט היא תיקח אותם ולא תרחיק את ידה אבל רק תשחק עמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דבי גרוס דולב13/11/2007ערב טוב
תודה, קיבלתי תמונת מצב ברורה יותר. באופן כללי נשמע לי בסדר אבל אני כן שואלת את עצמי מדוע אינה מביאה דברים לפה ומדוע אינה מתהפכת עדיין. האם אחיה מתהפך כבר?
אני ממליצה לך לפנות לאיזשהו סוג של איבחון אצל מטפל כלשהו בתינוקות כדי לקבל תשובות יותר ברורות, כי לי קשה דרך הפורמט הזה לתת תשובה מדויקת בלי לראות את תינוקך.
נשמח גם אנחנו לתת לך יעוץ בשיעור פרטי.
בכל מקרה והחלטה מאחלת לכם כל טוב
דבי גרוס
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנו מתגוררים בבריטניה
אמא מודאגת14/11/2007ואין לי מושג אל מי לפנות..שירותי הבריאות כאן אינם כמו בארץ..אין מודעות רבה לדברים הקטנים האלו..תודה רבה בכל אופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)