בן חצי שנה- התהפכות והושטת יד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חצי שנה- התהפכות והושטת יד
    שיר
    18/08/2010

שלום רב, בני בן חצי שנה ויש לי 2 שאלות:
    1. הוא לא מושיט יד לצעצועים הנמצאים מעליו, הוא מתלהב מהמשחק, אך משאיר את המרפקים על המשטח ולא שולח את היד כדי לתפוס.
    2. הוא לא מתהפך מהגב לבטן , עשה זאת פעמים ממש בודדות וזהו.

הוא כן יודע לבצע את התנועה של הושטת היד, הוא עושה זאת כשהמשחק בידו או סתם כך, אז למה לא מושיט ומותח יד לתפוס את הצעצוע?... אני מלמדת אותו את התנועה ונגעת לו ביד עם המשחק כדי לעודד אותו להרים את היד... לפעמים הוא מתעצבן מזה.
    הוא מתהפך מהבטן לגב, מביא את הידיים לקו האמצע, מכניס ידיים לפה, מכניס רגליים לפה, מסתובב על הצד, מעביר משקל, האם 2 הדברים האלה קשורים אחד לשני? אני כבר ממש מודאגת.. עשיתי איתו גם תרגילי התהפכות ולא עזר, כשאני מסובבת אותו בכוונה שישלים את התנועה, הוא נלחם כדי לחזור חזרה על הגב וגם אם אני מושיטה לו משחק כדי שיושיט יד וישלים את התנועה, זה לא עוזר כי כאמור הוא לא מושיט יד...

אשמח מאוד לתשובה, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשוב להוסיף גם

שיר
    19/08/2010

שהוא נמצא על הבטן די הרבה, מרגיש בנוח, מרים יפה את הראש, נשען על המרפקים, כאמור גם מתהפך יפה מהבטן אל הגב. לא משחק בצעצועים בשכיבה על הבטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשיר

דבי גרוס דולב
    22/08/2010

הי שיר
    יכול להיות קשר בין שני הנושאים שציינת. אי הושטת ידיים לחפצים בגיל זה מצביע לעיתים על מתח יתר באזור בגב שמגביל את התנועה ומקשה על הושטת ידיים קדימה ומעלה. קושי זה יכול גם להקשות על התהפכות מהגב אל הבטן. זוהי רק הערכה שניתנת ללא היכרות כמובן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, יש עדכון ושאלה

מורן
    23/08/2010

נוספת ברשותך...

מאז כתבתי את ההודעה הקודמת, הבייבי כבר מושיט ידיים לאחר תרגולים רבים, אך עדיין לא רוצה להתהפך ושאני רושמת "לא רוצה" אני מתכוונת לכך שהוא נלחם כדי לחזור חזרה על הגב, שם נויח וטוב לו ולא נראה שיש לו כל רצון/צורך להתהפך. ואולי זה בכלל בגלל מה שציינת, מתיחות בגב. מה עליי לעשות במקרה שלנו? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו