עיכוב התפתחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • עיכוב התפתחותי
    אילונה
    23/08/2010

    שלום רב,
    ביתי היום בת שנה וחודשיים - כרונולוגית. ויש לה עיכוב התפתחותי עקב פגותה. נולדה בשבוע 32 .
    היא מתיישבת לבד, היא עוד לא הולכת, מנסה להעימד רק ע"י כך שתוספת בי בחוזקה ומנסה "לטפס". כאשר אני מושיבה אותה ליד השולחן ומנסה לגרות אותה להעמד, אין ממש שיתוף פעולה מצידה. אני מעמידה אותה לפעמים מול כסא או ספה והיא מאוד מרוצה ומנסה לצעוד לצדדים. לפעמים גם נעמדת עם יד אחת ומנסה להיאחז בחפץ אחר, אך אם הוא מעט רחוק לה היא מייד מוותרת. אציין גם שלעיתים לאחר שהיא בידיים ואני מנסה להושיב אותה על הרצפה לא כ"כ רוצה לשבת ורוצה רק לעמוד.
    מבחינת משחק והבנה: ילדה מאוד חייכנית, חברותית, סקרנית, מזהה את הקרובים לה , נהנת ממוסיקה ומתכניות מסוימות בטלוויזיה, נותנת נשיקה כשמבקשים ממנה, מושיטה ידיים כשרוצה, ממלמלת ומדי פעם יוצא לה אבא ומאמה. אלו מילותיה היחידות. היא מצליחה להכניס צעצועים קטנים לקופסא, מפעילה יפה חיות קופצות ומחקה פעולות כמו תיפוף, נקישת קוביות אך כפיים לא מצליח לה... כששואלים איפה אמא או אבא או אור מסתכלת אך לא מצביעה.
    למעשה, מבחינת שפה לא מדברת כלל.
    1. אני מבינה שהיש לה איחור כלשהו והייתי רוצה לשמוע את חוות הדעת שלכן בעניין. מה התרשמותכן מקצב התקדמותה (מוטורית וקוגנטיבית).
    2. איך את ממליצה לעודד ביצוע פעולות נוספות?
    3. האם יש צורך באבחון של קלינאי תקשורת?
    בברכה,
    אילונה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה לאילונה

    אורנה עטאר
    24/08/2010

    אילונה שלום,
    אינך כותבת האם בתך זוחלת?
    לגבי הליכה - היא אינה בעיכוב. לגבי עמידה - בגיל המתוקן שלה (שנה) הייתי רוצה לראות שהיא נעמדת בכוחות עצמה. האם אתם במעקב התפתחותי איכנשהוא? האם אובחנה עם טונוס נמוך או גמישות יתר? ייתכו וישנה סיבה לכך שהיא לא נעמדת עדיין ואת זה לא אוכל לאבחן כאן בפורום.
    אינני יודעת אם היא זוחלת ולכן לא אוכל לחוות דעת מעבר לכך על התפתחותה המוטורית.

    לגבי התפתחותה הקוגנטיבית/מוטוריקה עדינה וכו' - נראה לי כי התפתחותה תקינה. מה אומרים בטיפת חלב?
    לגבי התפתחות שפה - זהו לא תחום מקצועי ולכן את מוזמנת להתייעץ עם קלינאית תקשורת.

    בברכה,
    אורנה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו