התפתחות- בת 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות- בת 3 חודשים
    טל
    27/08/2010

היי, הייתי היום בטיפת חלב ואמרו לי שזה לא בסדר שהילדה עדיין לא צוחקת, אלא רק מחייכת, שהיא עוד לא מושיטה יד באופן קבוע לצעצועים ואינה אוחזת בצעצוע יותר מ-10-20 שניות.
    האם בגיל זה היא אמורה כבר לשלוט היטב בכל הדברים הללו? מעבר לכך, היא נולדה בשבוע ה-37 להריון, האם ייתכן ויש לכך השפעה בנושא?
    תודה,
    טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות- בת 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    28/08/2010

הי טל
    יש תינוקות שלוקח להם קצת יותר זמן לצחוק בקול ולדעתי הדבר אינו מהווה מקור לדאגה כרגע.
    גם האחיזה עדיין יכולה וצריכה להשתפר, המשיכי לשים צעצעועים בידה ולגרות להושטת ידיים.
    לשבוע הלידה אין השפעה בשבוע זה. אין מקום לדאגה אלא רק לתרגול.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפת חלב

תום
    01/09/2010

שלום טל,

חייבת להביע דעתי על מה שכתבת ולסלוד מהתנהגותן של אחיות טיפת חלב.
    מניסיוני, כאם טרייה לתינוקת צעירה וראשונה (היום בת 14 חודשים), הגעתי לטיפת חלב כשהייתה בת חודשיים. האחות הניחה אותה על הבטן ורצתה לראות האם היא מרימה את הראש והאם מסובבת אותו לשני הכיוונים. כדי לגרות אותה, רשרשה ברעשן מול אוזן אחת ואח"כ מול השנייה, וביתי לא הגיבה למקור הרעש. כמובן שנכנסתי לפאניקה שביתי לא שומעת היטב.
    אחרי שיטוט בפורומים רלוונטיים התברר לי שתגובה למקור רעש צריכה להיות בשלב ה-ר-ב-ה יותר מאוחר!

אני מרגישה שאחיות טיפת חלב (לפחות אלה שאני נתקלתי בהן) לא רגישות מספיק ומרשות לעצמן להביע דיעות יחסית חותכות (או לרמוז על התפתחות לא תקינה) ללא ידע בסיסי מספיק ו/או בלי להבין שכל פעולה/אמירה/דיעה שהן מביעות אפילו כבדרך אגב, מייצר לחץ גדול מאוד, בפרט אצל אימהות לא מנוסות.

הרבה בריאות והנאה מהאוצר הפרטי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, אכן מרגיע (:

טל
    01/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו