מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה נורמלי? אני כבר בחרדות..נועה28/08/2010
הקטן שלי בן חמישה חודשים וקצת...
לפני כמה חודשים, התלבטתי לגבי חיסונים וגם הלכתי ליועצת חיסונים שהמליצה לפצל את החיסונים של המחומשת ולהוריד חיסון לשעלת...
כשהוא היה בן 4 חודשים הוא קיבל פוליו ודלקת קרום המוח.
לפני עשרה ימים, בגיל 5 חודשים בדיוק, הוא קיבל חיסון של DTAP. בסוף החלטתי לחסן אותו לשעלת כי ראיתי שבזמן האחרון יש יותר מקרי שעלת במדינה ובספטמבר הוא נכנס למעון... הפחד מהמחלה הכריע את הכף. אני חייבת לציין ששני החיסונים עברו ללא תופעות לוואי בכלל. אפילו לא חום (בקודם הוא היה קצת נודניק יום וחצי, אבל נראה לי שזה מהכאבים של הזריקה. באחרון, הקדמתי תרופה למכה וטיפלתי בזה מראש ולא היו תופעות לוואי בכלל).
לפני החיסון האחרון הוא התהפך לשני הכיוונים וטייל ברחבי הבית כששמתי אותו על הגב...
בשבוע האחרון הוא מסרב להתהפך בכלל, לא מהגב לבטן ולא מהבטן לגב. אני מניחה אותו על הגב וחוזרת אחרי חצי שעה אפילו והוא באותה תנוחה... רוב הזמן הוא רגוע ושליו..., קודם הוא היה ממלמל הרבה ומקשקש עם עצמו... בלילה הוא קצת פחות רגוע ומתעורר לפעמים בבכי.
אני נכנסתי להיסטריה שהחיסון גרם לו לרגרסיה מסויימת... אני לא יודעת אם זאת תופעה נורמלית או לשייך את זה לחיסון ונהייתי כבר מבוהלת לגמרי מהעניין.
אשמח לשמוע את דעתכן/ם.
חייבת להירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב28/08/2010הי נועה
מדובר בנושא מאוד רגיש ושנוי במחלוקת. מכיוון שפורום זה עוסק בנושאים התפתחותיים מוטורים ומכיוון שתשובתי בנושא קשורה לדעותי האישיות ולא לנושא הפורום, לא אוכל להגיב.
אני כן יכולה להגיד שלעיתים ישנן רגרסיות בהתפתחות והדבר תקין אבל יש להסתכל על התמונה כולה כדי לדעת .
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלת המשך...
נועה28/08/2010כאשר קיימת רגרסיה בהתפתחות, כמה זמן היא אמורה להימשך? האם ישנם דברים שעליי לשים לב אליהם על מנת לדעת אם קיימת בעיה?
האם לעודד אותו להתקדם או פשוט לתת לו "את הזמן שלו"?, אם כן לעודד... מה הכי מומלץ?
סליחה שאני מפגיזה אותך בשאלות, פשוט נכנסתי לחרדה גדולה מהעניין.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נועה
דבי גרוס דולב29/08/2010הי נועה
אין חוקיות לגבי זמן רגרסיה בהתפתחות התינוק, זה יכול גם להמשך חודש. אבל כן כדאי להסתכל על המצב הכללי, האם יש אפטיות? האם ישנו שינוי התנהגותי קיצוני? קשה לי להעריך בוודאות את מצב התינוק ללא היכרות. בנתיים נסי לתרגל תרגילים שונים להתהפכויות המופיעים פה בפורום ועכבי אחר התנהלותו ל בנך. בכל מקרה של חוסר שקט, אפשר ורצוי להתייעץ עם רופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך... מעריכה מאוד. הילד
נועה29/08/2010מתנהג רגיל לחלוטין. חוץ מההתהפכויות.
אני אתרגל איתו ואמשיך לעקוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)