מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוקת בת 10.5 חודשיםשיר12/09/2010
שלום,
בתי בת 10.5 חודשים, ילדה מאד עצמאית, עירנית וסקרנית. היא התחילה להתהפך בגיל 6 חודשים, לזחול גחון ב8.5 חודשים. נכון להיום היא זוחלת גחון במהירות בכל הבית, יושבת די יציב אבל לא מתישבת מהשכיבה בינתיים. היא לא זוחלת על שש, לפעמים היא מרימה את הטוסיק לכמה שניות וחוזרת לשכיבה. לפי דעתי תוך שבועיים היא תתישב לבד. לגבי זחילה על שש - אני לא רואה שהיא בכלל רוצה לזחול על שש. היא לא עומדת ואני גם לא מנסה להעמיד אותה. האם לגילה היא מאחרת בהתפתחותה? נמאס לי מכל הערות מסביב - מה, היא עוד לא עומדת? היא עוד לא הולכת? היא עוד לא קוראת וכותבת? לפי דעתי ההתפתחות שלה אולי מעט איטית אבל תקינה. האם אני טועה וצריך לעשות לה אולי פיזיוטרפיה או משהו כזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירלי
דבי גרוס דולב12/09/2010הי שירלי
חסר ל פרט חשוב, כיצד מתיישבת ביתך? האם אתם מושיבים אותה?
התפתחותה של ביתך אינה איטית אבל נראה שיש קושי מסוים שקשור לישיבה. הסדר הנכון הוא כזה שהתינוק עולה על 6 ומשם מתיישב. אם תינוק מושב לפני שלמד לעשות זאת בעצמו הוא עלול לפתח זקיפה גדולה מידי בגב שמקשה על עלייה על 6 והתיישבות עצמאית. אנא ספרי לי כיצד ביתך מתיישבת ואמשיך בהתיחסותי.
לגבי עמידה- אין כל צורך לדאוג לגבי זה מכיוון שביתך צעירה מכדי לעמוד.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבי - התישבות
שירלי12/09/2010אני מאד משתדלת לא להושיב אותה - למעשה היא יושבת רק בכיסא אוכל לפרקי זמן קצרים או בעגלה - היא אוהבת לשבת זקוף ללא תמיכה בגב. להתישב עצמאית היא יכולה אם היא עולה על הגבהה - למשל על הרגל שלי - משם היא מתישבת. מהשכיבה על הבטן היא לא יכולה להתישב בינתיים - היא כבר זמן מה מסתובבת על הצד, משלבת רגליים ודוחפת עם היד אבל לא עד ההתישבות - זה עושה רושם כאילו היא בדרך הנכונה להתישב אבל באמצע היא מפסיקה וחוזרת על הבטן.
אני מנסה לתרגל איתה עמידת שש - מרימה אותה קצת מתחת לבטן אבל היא נורא לא מרוצה מהעניין ועושה רושם שהיא ממש לא אוהבת את זה.אני גם מנסה לעשות לה מכשולים שהיא תעלה עליהם אבל היא מוצאת דרך לעקוף ולא לעלות...:() לא יודעת איזה עוד תרגיליים אפשר לעשות איתה. יש עוד פרט שאולי הוא גם משפיע - היא תינוקת מאד גדולה, שוקלת כ11.5 קילו ואולי גם משקל מקשה עליה.
תודה רבה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)