מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבוש התינוק בקיץורד15/09/2010
שלום, וסליחה על האורך של השאלה.
קצת הסתבכתי עם לבוש לתינוק שזה הפך לאובסססיה -
תינוק בן 5 שבועות,
אצלנו בבית אין מזגן, (רק בסלון יש ) והטמפרטורה בחדר שינה 30 מעלות.
אנחנו מפעילים מאווררים..לא ישירות על התינוק.
מותר להלביש את התינוק בבגד קצר? איך יודעים אם נוח לו או קר לו?
אני יודעת שרק מגיל 3 חודשים אפשר אבל בכל זאת, חם .(נדמה לי שאפשר גם מגיל חודש אבל אני לא בטוחה.)
למרות זאת, לפעמים הוא גם מתעטש, ואין לי מושג אם זה בגלל המאוורר (לא ישירות עליו כמובן) או שקר לו או סתם עיטוש...
אם יגידו לי לבדוק אם הוא מזיע זה לא מספיק טוב בשביל לדעת. אני צריכה מדע מדוייק
(לעיתים רחוקות כשהוא מזיע בגב או בראש אז יודעים שחם לו אבל מעבר לזה זה לא ניתן למדידה)
כבר שבועיים שהוא לבוש בבגד גוף קצר עם מכנס ארוך בלי רגלית ולפעמים אני שמה לו עליונית דקה מעל הבגד גוף הקצר.
לפעמים הוא מכוסה עם חיתול דק ולפעמים כשהוא במזגן הוא עם שמיכה או עליונית
לפעמים עם קצר בגפיים העליונות...
מה לעשות? האם לחזור לאוברול דק ארוך שמכסה את כל הגוף? אני מחליפה לו הרבה פעמים ביום וריאציות שונות של קצר / ארוך וזה מתיש...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לורד
דבי גרוס דולב15/09/2010הי ורד
אין בנושאים האלה מדע מדויק לצערי. צריך להקשיב לאינטואיציה, להגיון הבריא ולטמפרטורת החדר. בגד גוף קצר ומכנסיים ארוכות דקות ללא רגליות נשמע לי אופציה טובה לגמרי.
ההמלצה היא אמנם בגדים ארוכים עד גיל 3 חודשים אבל אנו חיים באקלים חם מאוד וחשוב גם להפעיל הגיון בריא. מאוורר מוסט מהתינוק עם כיסוי קל כחיתול נשמע לי גם הוא נכון.
אז את עושה נכון, המשיכי כך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להביע את דעתי בנושא:
לילית15/09/2010אני אמא טריה לתינוק בן 3 חודשים, הוא נולד ביוני ישר לחמסינים, ואני לא צריכה לספר לך איזה חום היה פה ביולי אוגוסט. בגיל 3 שבועות שאלתי את האחות בטיפת חלב את השאלה הזאת כי הוא עדיין לבש ארוך, היא נגעה בגוף שלו - בחזה (ולא בכפות הרגליים/ידיים) - הוא היה חם ולכן היא אמרה במפורש שחם לו, ושהיא ממליצה מיד לעבור לבגדים קצרים. מאז אני מלבישה אותו קצר כמה שיותר, ללא מכנסיים ארוכים - כמו שאני מתלבשת - כי מה לעשות חם מאוד, וממש לא מומלץ שתינוק יתחיל להזיע מרוב חום כדי שיסמן שחם לו. גם יתר חום עלול להיות מסוכן.
לגבי המאוורר אני נוהגת בדיוק כמוך בלילות.
בהצלחה ושיהיה לכולנו סתיו וחורף נעימים!!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)