תינוק לא מכניס כלום לפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק לא מכניס כלום לפה
    תמר
    15/09/2010

התינוק שלי בן 11 חודשים, לא מכניס לפה שלו צעצועים או אוכל בכלל. גם לא כשהיה קטן יותר.
    הוא כן מכניס ידיים (את שלי ואת שלו) אבל שום דבר אחר.
    זה מטריד בעיקר בנוגע לאוכל. גם אם הוא רוצה לאכול משהו, והוא פותח את הפה שאכניס לו אותו לפה, ואם אביא לו אותו ביד, הוא לא יודע מה לעשות עם זה, משחק מעיף מורח- אבל לא מכניס לפה. האם זו בעיה, ומה אני יכולה לעשות עם זה?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא מכניס כלום לפה

הוספת תגובה

• תגובה לתמר

אורנה עטאר
    16/09/2010

תמר שלום,
    הפה הוא איבר תחושתי מאוד מרכזי בגיל זה ואני הייתי רוצה לראות אותו יותר מתעסק עם הפה.
    את יכולה לגרות את אזור הפה מסביב עם מוצץ או חפץ אחר במטרה להעלות שם את התחושתיות, הייתי מורחת לו איזה ממרח שמותר בגיל זה סביב הפה שיעודד אותו להוציא לשון וללקק וכן לתת לו כמה שיותר להתנסות באוכל לבד כמו שאת אומרת שאת נותנת.
    מבחינה התנהגותית - תנסי לזהות אם הוא כבר יודע שאתם תיתנו לו את האוכל לפה ולכן לא מנסה ואם כך אז להגיד לו שהוא יכול לאכול לבד, שהוא גדול ולשים לו את האוכל מולו או בידו ולא לוותר.

במידה ואת רואה שזה ממשיך תשקלי לראות איש מקצוע בנושא.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו