בן 4 חודשים רק על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 חודשים רק על הבטן
    עדי
    19/09/2010

שלום,
    בני בן 4 חודשים ומגיל שלושה חודשים בערך מתהפך מהגב לבטן. את ההפהפכות של בטן לגב ראיתי פעמים ספורות - בד"כ הוא מעדיף לבכות בהיסטריה עד שבאים והופכים אותו לגב. באופן כללי, מאז ש"גילה" את הבטן הוא משחק רק על הבטן. הוא מרים את הראש והחזה יפה אבל לא נשאר לשחק על הגב יותר מכמה דקות. כשנמאס לו הוא פשוט בוכה ואנחנו הופכים אותו.

חמור מזה היא השינה - ביום אין לי בעיה שיישן על הבטן הבעיה היא בלילה. אם הוא לא ישן על הבטן (אני שמה לו שמיכה מגולגלת כדי לעצור את ההתהפכות) הוא מתעורר כל שעתיים! מה שקורה שאני בד"כ נכנעת כדי שהוא ישן טוב (עדין מתעורר לאכול פעמיים אבל זאת בעיה אחרת...) ואני ישנה גרוע כי אני מפחדת.

האם ההתפתחות הזאת לא מואצת מדי? מה אני יכולה לעשות כדי שילמד גם את ההתהפכות מהבטן לגב - ההתהפכות שמתאימה לבני גילו? האם זה יכול להזיק לו אם לא ישחק וישן גם על הגב? האם זה מעיד על בעיה פיזית כלשהי (כאב אולי) שגורמת לו להעדיף את הבטן?

(סליחה על האורך..)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חודשים רק על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    20/09/2010

הי עדי
    אין בעיה בשכיבה מרובה על הבטן במיוחד לאור העובדה שיש שכיבה נינוחה ויש הנחת ראש לצורך שינה. אין לי פתרון להעדפה לשינה על הבטן, שם אכן נוח לתינוק יותר לישון. אם את דואגת,ניתן להשתמש בכל מכשירי ההתרעה.
    לא מדובר בהתפתחות מואצת ואין גם בעיה עם אי ההתהפכות מבטן לגב מפני שאין חוקיות לצד שאליו אמור התינוק להתהפך תחילה, בנוסף, גיל 4 חודשים הוא הגיל שהתהפכויות מתחילות אז לא מדובר גם בעיכוב ואין צורך בתרגול.
    לאור מה שכתבת לא נראה שיש בעיה שגורמת להעדפת הבטן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו