מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4 חודשים רק על הבטןעדי19/09/2010
שלום,
בני בן 4 חודשים ומגיל שלושה חודשים בערך מתהפך מהגב לבטן. את ההפהפכות של בטן לגב ראיתי פעמים ספורות - בד"כ הוא מעדיף לבכות בהיסטריה עד שבאים והופכים אותו לגב. באופן כללי, מאז ש"גילה" את הבטן הוא משחק רק על הבטן. הוא מרים את הראש והחזה יפה אבל לא נשאר לשחק על הגב יותר מכמה דקות. כשנמאס לו הוא פשוט בוכה ואנחנו הופכים אותו.
חמור מזה היא השינה - ביום אין לי בעיה שיישן על הבטן הבעיה היא בלילה. אם הוא לא ישן על הבטן (אני שמה לו שמיכה מגולגלת כדי לעצור את ההתהפכות) הוא מתעורר כל שעתיים! מה שקורה שאני בד"כ נכנעת כדי שהוא ישן טוב (עדין מתעורר לאכול פעמיים אבל זאת בעיה אחרת...) ואני ישנה גרוע כי אני מפחדת.
האם ההתפתחות הזאת לא מואצת מדי? מה אני יכולה לעשות כדי שילמד גם את ההתהפכות מהבטן לגב - ההתהפכות שמתאימה לבני גילו? האם זה יכול להזיק לו אם לא ישחק וישן גם על הגב? האם זה מעיד על בעיה פיזית כלשהי (כאב אולי) שגורמת לו להעדיף את הבטן?
(סליחה על האורך..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב20/09/2010הי עדי
אין בעיה בשכיבה מרובה על הבטן במיוחד לאור העובדה שיש שכיבה נינוחה ויש הנחת ראש לצורך שינה. אין לי פתרון להעדפה לשינה על הבטן, שם אכן נוח לתינוק יותר לישון. אם את דואגת,ניתן להשתמש בכל מכשירי ההתרעה.
לא מדובר בהתפתחות מואצת ואין גם בעיה עם אי ההתהפכות מבטן לגב מפני שאין חוקיות לצד שאליו אמור התינוק להתהפך תחילה, בנוסף, גיל 4 חודשים הוא הגיל שהתהפכויות מתחילות אז לא מדובר גם בעיכוב ואין צורך בתרגול.
לאור מה שכתבת לא נראה שיש בעיה שגורמת להעדפת הבטן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)
