מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיעצות - תינור בן שנה בעוד שבועורד25/09/2010
שלום רב וסליחה מראש על הארוך , פשוט הבנתי שחשוב לספק תמונה מלאה של כל מיני דברים על מנת לקבל אבחנה נכונה יותר
בני, בן 11.5 חודשים, אנרגטי וחייכן, חברותי, יוצר קשר עין עם כולם (מזמין את כולם לחייך לו), טונוס שרירים גבוה, זוחל על 4 מגיל 8 חודשים, מזה חודשיים הולך סביב רהיטים עם תמיכהף נעמד בקלות, סקרן, מגבי מזמן לשמו, מוחה כפיים כששמח, מאמין מאוד ביכולות שלו (לא מבקש עזרה גם כשרוצה להשיג משהו , יתאמץ עד שישיג את מבוקשו), מסתדר היטב עם הגוף (יודע לרדת עם הרגליים מהספה, מגלשה)
אבל:
ממלמל מעט מאוד (מה-מה, בה-בה, דה-דה וזהו), לא מחקה קולות, כשאני מבקשת להגיד "מה-מה" לא מגיב כלל.
כשאני מבקשת לתת לי משהו שמחזיק ביד, הוא שם לי את החפץ ביד שלי אך לא משחרר אותו
לא משחק במשחקים באופן מותאם- לא מכניס חפצים למיכל, לא משחיל טבעות למוט, לא שם כוס בתוך כוס, כשאני מראה לו את זה- לא מנסה לחקות ושם רוב הצעצועים עדיין לפה, לא משחק איתם באופן "חכם" מותאם. אך יודע לשחק איתי יחד בכדור (לגלגל או לזרוק בישיבה). לא עושה תנועת "בייביי" עם היד.
בנוסף, לאחרונה (כ 3 שבועות) התחיל להכות עם הראש בקיר,נראה שזה נעים לו (איפשהו קראתי שזה קשור לויסות חושים)
טונוס שרירים גבוהה + תת רגישות חושית - מתבטאים , בין היתר, בכך שהוא לא בוכה כשנופל או מקבל מכה בראש, נהנה ממגע חזק, הנפות.
הייתי איתו אצל רופא ילדים, בדקות הראשונות הוא מייד אמר שאין זכר ל PDD (בגלל שהוא תקשורתי, וסקרן), יחד עם זאת, לאחר זמן מה הוא כן אמר שהוא נראה לו קצת שונה בגלל אופי המשחק
קיבלתי מרופא הילדים הפניה להתפתחות הילד, שלחתי להם את כל הטפסים והם לא יצרו איתי קשר.אני נורא דואגת ורוצה לדעת במה מדובר והאם יש משהו שאני יכולה לעזור לבני כבר בשלבים האלה
תודה רבה מראש ושוב סליחה על הארוך
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לורד
דבי גרוס דולב25/09/2010הי ורד
זה מסוג הדברים שקצת קשה לאבחן ללא היכרות. נתת אמנם תמונה רחבה של המצב אבל צריך להרגיש ולראות את התינוק. יתכן והקושי במוטוריקה עדינה קשור לטונוס המוגבר ויכול להיות שהקושי במשחקים המתאימים לגילו מקרי בשלב זה.
pdd אכן לא נשמע כמשהו מדאיג בשל התקשורת הגבוהה שלו. כדאי בכל זא להתעקש על אבחון אישי ד"כ התפתחות הילד או דרך מדריכה להתפתחות תינוקות.בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)