חרדת נטישה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה
    הילה
    17/10/2010

שלום לכולם,
    בני בן 1.7שנים ילד נבון ומתפתח יפה ב"ה.
    בספטמבר האחרון רשמנו אותו לגן ובהתחלה היה לו קשה אך היום הוא כבר בשיגרה.
    ביום חמישי האחרון נסענו לחופשה של 3 ימים והשארנו אותו אצל הוריי שהם טיפלו בו במשך שנה+.
    הילד לא ישן בלילה הראשון כל כך טוב ובלילה השני כמעט ולא.
    חזרנו ביום שבת בצהריים ,בילינו איתו ,שיחקנו איתו וכשהגיע הזמן לישון הוא לא עזב את אשתי ולא היה מוכן לישון במיטה שלו.אחרי שנרדם התעורר לסירוגין במשך כל הלילה ונרדם רק אצל אשתי בידיים.
    גם היום קרה אותו דבר כשהגיע הזמן לישון!
    אני כמעט בטוח שהילד מרגיש בחרדת הנטישה אני מאוד רוצה לדעת מה צריך לעשות וכמה זמן זה יימשך??
    תודה מראש,
    רונן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - תגובה

דבי גרוס דולב
    17/10/2010

הי רונן
    נראה לי שאתה צודק ובנך אכן סובל מחרת נטישה ,יחד עם זאת לא מדובר בטראומה או בקושי שעלול להמשך זמן ניכר. בנתיים חשוב לענות על צרכיו הריגשיים לצד התעקשות על הרגלים ישנים. הכוונה היא להמשיך ולהשכיבו במיטתו אבל כשהוא בוכה, להרים , להרגיע ולהחזיר למיטה עד הבכי הבא. חשוב לתת לתינוק הרגשת ביטחון, לומר לו במילים ש"אמא פה" והכל בסדר אבל לנסות להמנע מלהרגילו להרגלים חדשים שיקשו על המשך הדרך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו