תנוקת בתת 11 שב,הרמת ראש,שחיה תנוקו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנוקת בתת 11 שב,הרמת ראש,שחיה תנוקו
    אביבית
    17/10/2010

שלום
    תינוקת בת 11 שבועות גובה 57 ס"מ שוקלת 5300 קג
    כבר מהרגע שהגיעה מבית החולים היתה פעילה יחסית לתינוקת בת יום.
    ערנית ,נינוחה, עוכבת במבט אחרי אנשים (כמובן שבמיוחד אחריי אמא ,ואבא שלה)
    סקרנית ,חדה ,אוהבת לראות מה קורה סביבה.
    ביצענו אולטראסאונד פרכי ירכיים בגיל חודש יצא תקין ביקש שנחזור שוב לבדיקה לאחר שתלך.
    מזיזה ראש ימין ושמאל.
    מושיטה ידיים לאביזרים שבאוניברסיטה (לעיתים האצבעות סגורות)
    לעיתים אני קולטת אותה מחזיקה את המוצץ ומנסה להכניסו לפה.
    מכניסה הרבה כף יד ימין לפה ומלקקת .
    כששוכבת על הגב מרימה אגן ורגליים לעבר אביזרים שבאוניברסיטה.
    מחייכת עושה קולות מועטים.
    בלילה מתוך שינה אני מוצאת אותה כל פעם בצד אחר של המיטה מהתזוזות מתוך שינה.

כשאני שמה אותה על הבטן על מזרן המיטה מרימה את הראש ואפילו נשארת זמן מה עם הראש מורם. כשאני משכיבה אותה על מזרן פעילות בהתחלה היא מניחה את הראש ואחכ מרימה אותו פעמיים שלוש קצרות ובוכה .אני מנסה לדרבן אותה להישאר והיא בוכה, גם כשאני משכיבה אותה על הצד ישנם מצבים שהיא משתפת פעולה וישנם מצבים שהיא בוכה.
    הבחנו שהראש שלה נוטה מעט שמאלה(בייחוד בזמן אכילה)אז אנו הופכים לה את הראש לצד ימין בזמן האחרון אני רואה שחל שיפור והיא כבר מטה את הראש גם לצד ימין אבל עדיין יש הטיה מסויימת של צד שמאל.
    השאלה שלי
    איך אני מקדמת אותה מבלי שהיא תבכה
    הבנתי שזה חשוב שהיא תיהיה כמה שיותר על הבטן ובגלל הבכי זה לא תמיד מתאפשר,מה אתן ממליצות לעשות.?!

חשבתי לרשום אותה לקורס שחיית תינוקות כי הבנתי שזה מאוד תורם ומפתח, יש לי תחושה שתמון בה המון פוטנציאל (מהיום הראשון שהגיעה הביתה ראו את זה) וחבל לי שהיא לא תנצל את הפוטנציאל שלה כמו שצריך.

חברה אמרה שלא מומלץ בגלל חיידקים
    מה אתן
    חושבות וממלצות ?
    אודה לכם על המלצה מהירה.
    אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תנוקת בתת 11 שב,הרמת ראש,שחיה תנוקו - תגובה

אורנה עטאר
    18/10/2010

אביבית שלום,
    בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים לשיפור שכיבה על הבטן שרצוי שתתרגלי כל יום עם בתך בכדי להוביל אותה לשכיבה נינוחה על הבטן.
    לגבי הטיית הראש - רצוי להשכיב אותה על הצדדים ולהקפיד על טיפול סימטרי (האכלה, נשיאה וכו'). במידה ותראי שיש לה העדפת צד יש לטפל בזה בכדי להוביל להתפתחות סימטרית ולכן חיזרי אליי במידה ואת רואה שזה ממשיך.

אני ממליצה על סדנא להתפתחות תינוקות שם תקבלי כלים איך להוביל את בתך להתפתחות מיטבית.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו