מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת פרקי יריכייםמרין18/10/2010
שלום! ביתי בת 4 חודשים, פעילה מאוד, מרימה ראש על הבטן,מתגלגלת לצדדים ולפעמים לבטן ולגב ואפילו עושה תנועות של זחילה.
כאשר היא נולדה חברתי אמרה לי שסביב גיל חודש עליי לעשות לה בדיקה של פרקי יריכיים.
כאשר שאלתי את האחות בטיפת חלב היא אמרה שלא צריך שום דבר(במיוחד לא "לסחוב את הילדה לרופא איפה שיש אנשים חולים"- לדבריה), שבדיקה זו נעשית אך ורק אם רופא בבית חולים המליץ על כך או במידה וישנה איזושהי היסטורי משפחתית. היא ציינה שהילדה נראית לה נהדר.
אני הקשבתי וויתרתי.
(אציין שמאז היא גם הייתה אצל רופאת התפתחות שאמרה אותו הדבר).
לאחרונה כאשר אני מציינת בפני אנשים שויתרתי על הבדיקה הזאת אני נתקלת בתגובות מאוד כועסות של "איך יכולת לוותר על בדיקה כזאת חשובה והכרחית"????
האם זה נכון? האם ויתרתי על בדיקה חשובה מאוד? האם עוד ניתן לבצע אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרקי יריכיים - תגובה
דבי גרוס דולב18/10/2010הי מרין
תלוי את מי שואלים...
עד לפני שנים בודדות אכן נהוג היה לשלוח כל תינוק לאולטרסאונד של מפרקי האגן כדי לבדוק בעיותיות. לאחרונה לא כל תינוק נשלח ולדעתי כן כדאי היה להשאר במנהגים של פעם. הבדיקה שוללת בעיות כגון דיסלוקציה של מפרקי האגן, גמישות יתר ועוד. גילוי מוקדם של בעיות אלה יכול למנוע קשיים עתידיים. אני גם מאמינה לעומת זאת, שאם רופאת הילדים אמרה שהכל בסדר אז אכן אין בעיה אצל ביתך. אבל באופן כללי הייתי ממליצה שכל תינוק יעבור בדיקה זו.
בברכה
דבי גרוסדולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)