מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 11 חודשיםאורית18/10/2010
ערב טוב ,
בתי בת ה 11 חודשים החלה ללכת לפני כ- 3 שבועות באופן עצמאי .
היא הולכת ממש יפה .
כשאני יורדתת איתה לגן משחקים היא רוצה להתהלך לה.
רציתי לשאול האם אפשר לקנות בינתיים נעליים כאלה טרום הליכה מבד רק למצבים בהם אנחנו יוצאים מהבית?
שאלה נוספת אלו משחקים התפתחותיים ממולצים לגיל זה?
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 11 חודשים - תגובה
ליאת קופיט18/10/2010שלום,
אני שמחה לשמוע שבתך החלה ללכת הליכה עצמאית לפני 3 שבועות, אני ממליצה בחום לנסות לתת לה ללכת כמה שיותר ללא נעליים בכלל, על מגוון משטחים כדי לשפר את היציבה שלה, אך כאשר אתן יורדות לגינה ניתן לרכוש עבורה נעלי "טרום זחילה" אשר עשויים מעור רך במיוחד ועם סוליה שמונעת החלקה.
לגבי צעצועי התפתחות המומלצים לגיל זה, בתך מתקרבת בצעדי ענק לגיל שנה , הגיל בו הם אוהבים לחקור, במיוחד את הסביבה,לכן מומלץ כמה שיותר לקחת אותה לגן שעשועים, לתת לה להנות, להשתולל, לטפס ולרדת...
בבית- יותר מכל צעצוע נרכש, יעניינו אותה כרגע, כלי מטבח, קופסאות ומקלות אשר ניתן לדפוק עליהם, אטבי כביסה, שלט מקולקל של טלויזיה (לחיצה על הכפתורים שלו מחזק את המוטוריקה העדינה).
ואם בכל זאת משחקים מהחנות, משחקי חיות קופצות (משחק בו יש ללחוץ על כפתור כדי שהחיות יציצו החוצה), מגדלי טבעות, קוביות - יש רכות ויש קשיחות, מגדלי כוסות, כדורים במרקמים וגדלים שונים, בלונים שאפשר לרדוף אחריהם בכל הבית ובלוני סבון שמשמחים בכל גיל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
אורית20/10/2010היי
תודה על התשובה המהירה והמפורטת .
בתי אכן מתעניינת מאוד בכל מה שציינת קופסאות, כדורים...
ומאוד אבל מאוד אוהבת לצאת החוצה. אני משתדלת לצאת איתה כל יום לגן משחקים על מנת לאפשר אינטרקציה עם ילדים אחרים וחקירה של הסביבה.
היא עדיין לא בגן ואני חוששת שאני "עושה לה איזה נזק מבחינה חברתית " כי הבחנתי שכאשר מתקרבים אליה ילדים שאינה מכירה או שמרימים את הקול היא קצת נבהלת ובאה אליי.
האם את ממליצה על איזה חוג שיהווה מסגרת וחוויה כמו חוג מוסיקה ותנועה וכו או אולי היא עוד קטנה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך - תגובה
ליאת קופיט21/10/2010הי אורית,
בתך בת 11 חוד' , והיום היא איתך בבית "אחת על אחת", מן הצפוי שכאשר היא מרגישה אי נוחות או פחד מסויים מהלא נודע כאשר מתקרבים אליה ילדים שאינה מכירה היא תגש אלייך, את רשת הבטחון שלה, עד היום היא נמצאת בסביבה מאוד תומכת ומגינה, היא מרכז העיניינים איתך לבד בבית. בשנה הזו איתך, היא צוברת המון בטחון, חום ואהבה, היא עדיין לא נלחמת על מקומה בין הרבה ילדים וזה בסדר גמור.
הייתי ממליצה לך בחום רב לקחת אותה פעם בשבוע לחוג מוסיקה לאפשר לה אנטרקציה עם עוד ילדים בני גילה, ולפתח את חוש השמיעה.
תהנו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)