בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה
    טלי
    20/10/2010

הי,
    הבן שלי בן שנה ואינו נעמד לבד.
    רופא איבחן אותו ואמר לי שיש לו גמישות יתר ברמה נמוכה-בינונית אך שהדבר אינו מצריך פיזיוטרפיה. בטיפת חלב דווקא כן ממליצים.
    עם זאת אני רוצה לציין שמבחינת מוטוריקה עדינה וגסה שניהם מאוד מרוצים, וזאת אפילו שלא זחל על שש.
    היום הוא זוחל על הטוסיק ולפעמים הוא מנסה לעמוד (מרים את הישבן) אבל לא עומד יציב.
    השאלה היא- מה אני יכולה לעשות באופן אישי בכדי לעודד אותו? או האם כדאי לקחת לפיזיוטרפיה?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה

הוספת תגובה

• בן שנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    21/10/2010

הי טלי
    עצתי החמה היא לקבל אבחון ממדריכה להתפתחות תינוקות ולתרגל על פי דרך זו. אינני יודעת אם נתנו על זה את הדעת אנשי המקצוע האחרים שהתייעצת איתם, אבל "זחילה" על הטוסיק היא שיבוש התפתחותי שחשוב מאוד לתת עליו את הדעת ולטפל בו. מכיוון שבנך לא זחל על 6, אולי לא למד להתישב לבד ואף מתקדם על הטוסיק, חסרות אבני דרך חשובות מאוד בהתפתחות שלו. חוסר זה מקשה על שלבים מתקדמים יותר ואף עלול להשפיע על יכולות מאוחרות יותר.
    לזה נוספת גמישות היתר שגם היא זקוקה לתרגול על מנת לחזק את מפרקי האגן ולאפשר היעמדות יציבה ובהמשך הליכה.
    לפי תפיסתי המקצועית תינוק צריך לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות על מנת לממש את הפוטנציאל המוטורי שלו, כשחסרה אבן דרך, הרי שיתכנו קשיים. כשחסרות כמה אבני דרך וישנו גם קושי נוסף, הרי שהקשיים עלולים לגדול.
    לצערי בפזיותרפיה לא תמיד נותנים את המענה שלו אני מצפה ושאותו נותנים בדרכי טיפול אחרות. חשוב מאוד לא רק לטפל בסימפטומים אלא ללכת למקור הבעיה ולתת טיפול ראוי ועמוק.
    אשמח לתת פרטים נוספים אם תרצי. מאחלת לכם בהצלחה רבה,
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו