זחילת גחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילת גחון
    עמוס
    23/10/2010

שלום,יש לי בת בת 9 חודשים ולפני חודש וחצי החלה בזחילת גחון.
    עפ"י קריאת חומר מקצועי בענין זה הבנתי שזהו שלב חשוב בדרך להיתפתחות תקינה ולמעבר לזחילת6. הבת זוחלת כאשר היא נשענת על אמת שמאל ודוחפת עם רגל ימין כאשר יד ימין נמצאת ב-90 מעלות אבל אינה מחליפה ליד ימין ולרגל שמאל.
    האם זה מה שנקרא זחילה תקינה של שלב זה או שהחלפה בין הידיים והרגליים זה מה שנדרש?
    האם לא נוצר עומס על יד שמאל וחוסר סימטריה בין הצד השמאלי לימני?
    ישנם מאמרים שקראתי בהם כותבים שאין להושיב תינוק רק אם הוא מביא את עצמו למצב זה למרות שרופא הילדים שלה בדק וראה שהילדה יושבת עם גב זקוף ואמר שאין בעיה להושיב אותה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון

הוספת תגובה

• זחילת גחון - תגובה

ליאת קופיט
    23/10/2010

עמוס שלום,

אני שמחה שבתך החלה לזחול זחילת גחון ושאתה מודע לשלבי ההתפתחות התקינים. זה מאוד חשוב.
    זחילת גחון איכותית ותקינה היא זחילה אשר בה הירכיים, הבטן ובית החזה, באים במגע עם הרצפה. על הזחילה להיות סימטרית, ומגבילה בתנועותיה, צד ימין וצד שמאל של הגוף פועלים באופן שווה ומסונכרן ונושאים את משקל הגוף במידה שווה. ישנם תרגילים שונים אשר ניתן לבצע עם ביתך כדי להגיע לזחילה איכותית, אך איש מקצוע צריך לראותה ולהבין מדוע סיגלה לעצמה זחילה זו ולפי כך להמליץ על תרגילים נכונים.

לגבי הושבת התינוקת. בגיל 9 חוד' ניתן להושיב את בתך למשל, לזמן מתן הארוחה, כמובן שגבה יציב וזקוף והיא מסוגלת לשבת. אך למעשה כאשר אתה זה שמושיב אותה, בתך לא תלמד את התנועה הנכונה להגיע להתיישבות עצמאית. הישיבה היא פאסיבית. היא לא תצליח "לצאת" מהישיבה חזרה למצב זחילה, או להסתובב ולקחת חפץ מאחרי גבה, מה שיקרה זה שהיא פשוט תיפול הצידה, מכיוון שלא למדה את תנועת ההתיישבות לבדה.
    אני ממליצה בחום לנסות לתת לה להגיע בכוחות עצמה לישיבה עצמאית.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו