העדפה להטיית ראש לצד שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדפה להטיית ראש לצד שמאל
    מיטל
    08/11/2010

שלום רב,
    בני בן חצי שנה ומהיום שנולד יש לו העדפה בזמן שכיבה על הגב/בטן/שכיבה בעגלה, תמיד להניח את ראשו להטייה לכיוון שמאל.
    מספר פעמים אני ובעלי בדקנו אותו בעזרת רעשים והוא מפנה את ראשו לצד הרעש שזה במיוחד לצד החלש שלו והפחות אהוב שלו. אנחנו מנסים להזיז לו את הראש כשהו בתנוחה הזאת בעגלה לדוגמא והוא מתעצבן מאוד.
    חשוב לציין שהוא מפותח מאוד זוחל ואוטוטו מתיישב לבד, פעיל, צמחו לו כבר 2 שיניים, אוכל יפה, וכאשר הוא יושב ראשו ישר וזז לכל הצדדים כשהו מתעניין או מביט.
    ועוד מידע שאולי קשור הוא מוצץ 2 אצבעות אמצעיות רק את יד ימין שלו.
    השאלה שלי אם זה צריך להדאיג אותנו ואם יש צורך לטפל בזה ברצינות מול מומחים.
    מה ההשלכות שיכולות להיות לכך?
    הרי אני עצמי יש לי צד דומיננטי בצוואר שמועדף עלי ואני חזקה בו יותר, האם זה על אותו עיקרון?

אודה לעצתך,

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העדפה להטיית ראש לצד שמאל

הוספת תגובה

• העדפה להטיית ראש לצד שמאל - תגובה

אורנה עטאר
    09/11/2010

מיטל שלום,
    בגיל זה לא אמורה להיות העדפת צד ואנו אמורים לראות תנועה חופשית מצד לצד בלי בעייה.
    העדפת צד צריכה להיות מטופלת מאחר והיא עלולה להוביל חוסר סימטריה בתנועה, בהתפתחות וכו'.
    מאחר והוא אינו קטן והעדפה זו קיימת כבר חודשים רבים אני חושבת שיש מקום לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל הנחייה אישית איך להוביל את בנך להתפתחות סימטרית ותקינה.
    אנא שיקלי זאת.
    בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו