מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדפה להטיית ראש לצד שמאלמיטל08/11/2010
שלום רב,
בני בן חצי שנה ומהיום שנולד יש לו העדפה בזמן שכיבה על הגב/בטן/שכיבה בעגלה, תמיד להניח את ראשו להטייה לכיוון שמאל.
מספר פעמים אני ובעלי בדקנו אותו בעזרת רעשים והוא מפנה את ראשו לצד הרעש שזה במיוחד לצד החלש שלו והפחות אהוב שלו. אנחנו מנסים להזיז לו את הראש כשהו בתנוחה הזאת בעגלה לדוגמא והוא מתעצבן מאוד.
חשוב לציין שהוא מפותח מאוד זוחל ואוטוטו מתיישב לבד, פעיל, צמחו לו כבר 2 שיניים, אוכל יפה, וכאשר הוא יושב ראשו ישר וזז לכל הצדדים כשהו מתעניין או מביט.
ועוד מידע שאולי קשור הוא מוצץ 2 אצבעות אמצעיות רק את יד ימין שלו.
השאלה שלי אם זה צריך להדאיג אותנו ואם יש צורך לטפל בזה ברצינות מול מומחים.
מה ההשלכות שיכולות להיות לכך?
הרי אני עצמי יש לי צד דומיננטי בצוואר שמועדף עלי ואני חזקה בו יותר, האם זה על אותו עיקרון?
אודה לעצתך,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה להטיית ראש לצד שמאל - תגובה
אורנה עטאר09/11/2010מיטל שלום,
בגיל זה לא אמורה להיות העדפת צד ואנו אמורים לראות תנועה חופשית מצד לצד בלי בעייה.
העדפת צד צריכה להיות מטופלת מאחר והיא עלולה להוביל חוסר סימטריה בתנועה, בהתפתחות וכו'.
מאחר והוא אינו קטן והעדפה זו קיימת כבר חודשים רבים אני חושבת שיש מקום לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל הנחייה אישית איך להוביל את בנך להתפתחות סימטרית ותקינה.
אנא שיקלי זאת.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)