מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק כמעט בן שנה לא מדברדניאלה12/11/2010
שלום רב,
בני המקסים והבכור הינו בין 11 חודשים וקצת.
ילד פעיל, מקשיב,עירני ,משחק לבד ועם אנשים.עומד לבדו והולך כשמחזיק ונשען על חפצים עם יד אחת. כמובן שיושב ממזמן מתכופף מעמידה להרים חפצים מהרצפה, מחזיק דברים קטנים כמו באחיזת פינצטה, התחיל לאהוב שמקריאים לו סיפור ואוהב לדפדף בעיקר בדפים לבדו],מגיב לשמו, מבין כן ולא וממלמל וצועק בלי הרף וכל הזמן.התחיל גם בשבועיים האחרונים להגיב לדוגמא אם אינו רוצה שירימו אותו, צועק ובוכה ומתלונן בגיבריש כמובן.
מחזיק בקבוק מים ואוכל לבד, ניגש אליהם מיוזמתו ולוקח לשתות וגם לאכול אם יש בקבוק טרי שנמצא לידו. התחיל לאהוב ילדים קטנים אחרים ומשחק עם מבוגרים.
כמה שלא ניסיתי ללמד אותו, הוא מרים את היד אבל לא עושה ביי ביי, כפיים הוא עושה רק אם מחזיקים לו את הידיים, פעם אחת הוא הסכים למחוא לי כפיים ועשה את זה כאילו הוא עושה לי טובה. הוא לא אומר אף מילה חוץ מאמאמ על אוכל ומיייי בנוגע למים.וממלמל וצועק דברים לא ברורים. אם יש שיר עם ריקוד ותנועות ידיים הוא עושה את התנועות הנכונות רק בתנאי שאני אוחזת בידיו ואז הוא עושה למעלה, על הראש וכפיים אבל אם לא מחזיקים לא את הידיים הוא צוחק ולא עושה דבר.
הוא לא מחקה קולות ומילים אבל דברים מופרעים כן.אם עושים לו בום בום על הספה או עושים לו בום בום וכאילו נוגחים ראש בראש את זה הוא מחקה ומתלהב עד מאוד, שאר הדברים ממש לא. טלווזיה הוא אוהב אבל בעיקר שירים שמהם הוא צוחק ונהנה.
בנוסף, לא צמחה לו ולו שן אחת למרןת זאת הוא אוכל מוצקים שחתוכים לקטן מאוד יפה וגם לוקח לבד מהצלחת.
הוא לא מצביע על דברים.
אם שואלים אותו איפה אור הוא מסתכל לכיוון האור אבל לא מצביע.הוא לא משחיל טבעות במגדל, לא בונה מגדל אבל מאוד אוהב לפרק כל דבר שאני מרכיבה לו.אני מרכיבה הוא מפרק באופן מיידי!
ניסיתי לאתגר אותו ושמתי לו כפיות בתוך קופסאת פלסטיק סגורה. לקח לו חצי שעה אבל בסוף הוא פתח!
הוא ילד מקסים וחייכני אבל כזה מופרע..... הוא רוצה ללכת כל היום עם הבימבה שלו, עם הדרגש, עם הליכון ולזחול ולהתפרע בלי הרף.הוא יושב עליי מקשיב משחק ולומד אבל אחריי כמה דקות רוצה לחזור "להשתגע"...
הוא כאילו מנסה להיות גדול. רוצה לשתות מכוס זכוכית ומתנפל על כל אחד ששותה לידו כדיי שייתן לו, בא לטעום מזון כשהוא רואה מישהו אוכל מזון, מנסה למשוך תשומת לב מילדים אחרים אבל לא מדבר, אין שיניים,אין כפיים ואין ביי ביי......
אני מרגישה שהכל תקין איתוהוא מקסים וחברותי עד מאוד אבל אני מפחדת כי אחי הקטן והאהוב אוטיסט וזה מכניס אותי למתח וחרדה בלתי נסבלים
אודה לחוות דעתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספות קטנות...
דניאלה12/11/2010רציתי להוסיף שהוא כן נותן נשיקות עם השפתיים וגם עם הלשון(מצטערת על תיאור אבל זה הכיף הכי גדול שהוא מושיט אליי את הלשון המתוקה שלו),
מפעיל טלווזיה בעצמו, עוזר בהלבשה והורדה של הבגדים שלו ויש לו דובי אהוב שהוא מטורף עליו ברמות גבוהות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק כמעט בן שנה לא מדבר - תגובה
דבי גרוס דולב13/11/2010הי דניאלה
יש להסתכל על ההתפתחות הכללית של התינוק. בנך מתפתח מוטורית באופו תקין, מתקשר, מבין הוראות, בעל טמפרמנט עירני וכו. לא כל התינוקות עושים מחוות כגון בי בי ומחיאות כפיים באותו קצב והדבר אינו מהווה מקור לדאגה בד"כ. אין ספק שנסיונך המשפחתי מהווה מקור לדאגה פרטי שלך אבל חשוב לעשות את האבחנה וההבדלה.
לי שנמע שהכל בסדר אבל אם את לא שקטה את יכולה תמיד להתייעץ עם רופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)