מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי זעם אצל תינוק בן שנה וחמישה חימית23/04/2007
שלום, בני בן שנה וחמישה התחיל לא מזמן להיות מאוד עצבני, אם הוא לא מקבל דבר שהוא רוצה הוא צורח, זורק עצמו על הרצפה וממשיך כך מעל שעה(!!!!!) אני איני מתייחסת,לעיתים מנסה להשכיח ממנו אך דבר לא עוזר ולבסוף לאחר המון המון זמן הוא קם ומפסיק לבכות(כל התקף נמשך כשעה)בנוסף הוא כל הזמן מכה עם היד את מי שנמצא בסביבתו וצוחק כמה שניסינו להסביר הוא לא מבין שזה כואב וחושב שזה מצחיק אנו תופסים לו את היד וכשעוזבים הוא ממשיך(חושב שזה משחק) מה ניתן לעשות בקשר לזה, במיוחד איך מתנהגים בהתקף זעם? האם התעלמות תביא להפסק ההתקף?אשמח לתשובה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דבי גרוס דולב23/04/2007היי ימית,
התקפי זעם בגיל הזה הם דבר שכיח, לכל ילד יש את אורך זמן ההתקף שלו. לגבי התנהגות בזמן התקף, אני חושב שצריך פשוט לתת לתינוק להוציא את מה שיש לו בפנים ולתת לו לרעום. אני גם חושב שצריך מדי פעם לתת לו את האופציה להרגע עם חיבוק, אבל לתת לו לכעוס ללא התיחסות. מנסיון, לילדים יש חושים שהם קולטים שהם מקבלים תשומת לב גם אפילו שאת לא מסתכלת עליהם, איך הם עושים את זה ? לא יודע.... מה שאני יודע זה שאם ההתעלמות היא אמיתית, הזעם ישכח.
לגבי ההכאות, הם ללא ספק דרך לקבלת תשומת לב נוספת, אני חושב שאת יכולה לא להתייחס אליו כשהוא מרביץ. החינוך ללא להרביץ לווא דווקא נמצא באותם התקפי זעם, אלא בהתנהלות בתוך חברה, משחקים, ריב עם צעצועים וכו.
האם ישנם עוד התנהגויות כאלה ? איך הוא בחברת ילדים אחרים ?
חג שמח
עידן דולב
מדריך להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ימית23/04/2007הוא נמצא במעון מגיל 9 חודשים והמכות שאני מתכוונת הם לא במעון דווקא, אלא לאחותו בת ה-4 לאביו ולי ואני לא בטוחה שהוא עושה זאת מתוך רוע משום שהוא ילד חביב חייכן ואהוב על כולם וכשהוא מכה זה בתוך צחוק. אין לו עוד התנהגויות של אלימות. להיפך, כשהוא מתלהב ממשהו הוא מכה על פנינו. דבר נוסף, הוא לא משחרר את אביו לרגע, מהשניה שהוא מגיע מהעבודה הוא לא מוכן לרדת מידיו לשניה ורוצה כל הזמן להיות עליו.אם הוא נתקל בסירוב הוא צורח ואינו מתעניין בשום דבר מסביבו. האם להרים אותו או שאם נתעלם לבסוף הוא יפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב23/04/2007היי ימית
קשה לי לענות בלי לראות את התא המשפחתי והדינמיקה שיש בו בכנות. נסי ללמד אותו לחבק במקום להרביץ ולחשוב האם אפשר ללמד אותו תנועה אחרת כשהוא מתלהב ( מילה כלשהי של התלהבות)
לגבי אביו, אל תלחמו בו, אם הוא מרגיש צורך באביו שיתן לזה ביטוי.
בהצלחה
עידן דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש בעיה דומה
טל01/01/2011הבן שלי גם בן שנה וחמש ויש לו ממשד התקפי זעם. הוא מתחיל לצעוק ולזרוק דברים (כל מה שנותנים לו הוא זורק, ואף מרים דברים וזורק אותם בעצבים), הוא מתכווץ כולו מעצבים וגופו ממש רועד שהוא מכווץ שיניים מעצבים). מה עושים עם זה? אני ממש מוטרדת מהעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)