מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה פריק של סימילקניקיטה17/11/2010
שלום רב,
בני בן השנה מת על סימילק והייתי רוצה לדעת אם צריך להגדיל את כמויות האוכל שאינו סימילק בתזונה שלו. התפריט שלו פחות או יותר כזה:
הוא מתחיל את היום עם 240 מ'ג על הבוקר
לאחר מכן במעון אוכל קערה או שתיים של פירות טחונים ולפעמים כמה ביסים בודדים מלחם/ביצה/גבינה.
בצהריים אוכל ירקות טחונים ולפעמים משלימים לו את הארוחה עם סימילק (פחות מ-240).
לעיתים אוכל ארוחת מנחה שהיא עוגת שיש או סנדוויץ קטן עם שוקולד/חלבה/חמאת בוטנים.
כאשר אנו מגיעים הביתה אני מנסה לתת לו הרבה דברים בצורת ביסים (מרק קובה חתוך לחתיכות קטנות, פסטה, קוביות עוף עם פטריות, אורז, קציצות, לביבות ירק, ביצה מקושקשת, קוטג' ועוד) ומנסה גם אוכל טחון (אולי קשה לו עם ביסים, למרות שלעתים תופס לביבת ירק ואוכל אותה בשקיקה ביס אחר ביס עד הסוף ואפילו לביבה שנייה ושלישית).
אבל - מכל מה שאני מנסה, לרוב הוא לא רוצה אפילו את הביס הראשון, כך שהוא לא יודע בכלל למה הוא מסרב ויוצא שאני מכינה הרבה דברים וזורקת אותם מבלי שאפילו טעם ביס.
לעיתים קרובות הוא ישמח לקבל ביסקוויט, קרקר או מעדן חלב מתוק.
אך תמיד תמיד ישמח לקבל את בקבוק הסימילק שלו ויאכל ממנו בסביבות ה-180 מ'ג.
לאחר מכן, בסביבות השעה 8 בערב, אנו נכנסים לחדר שלו עם אור עמום לקראת שינה ואז הוא אוכל שוב 240 מ'ג סימילק ונכנס למיטה לישון.
זה פחות או יותר התפריט היומי שלו.
אציין גם שמאכלים מתוקים מתקבלים אצלו בברכה הרבה יותר ממלוחים (לא מלוחים מידי).
אודה לכם אם תוכלו לספר לי אם התפריט בסדר לגילו מבחינה התפתחותית או אם כדאי לעבוד איתו על הורדת כמות הסימילק, על העלאת כמות מזון אחר, איך עושים את זה וכל מה שיוכל לסייע בידי.
בתודה רבה מראש,
ניקיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק עכשיו ראיתי שיש פורום תזונה לתינ
ניקיטה17/11/2010לתינוקות. אפנה את שאלתי שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)