שיר בת ה-10 חודשים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיר בת ה-10 חודשים.
    מורן
    21/11/2010

ביתי שיר עוד שבועיים וחצי תהיה בת 10 חודשים היא זוחלת כבר על שש במשך 3 חודשים והיא כבר מתיישבת על הברכיים היא מתיישבת בעזרת מצב שהיא תומכת או בשולחן או בספא או בכיסאות ואז היא מתיישבת מזחילה היא לא מגיעה להתיישבות לבד היא מאוד מנסה אך אני דואגת בשל מצב התפתחותה האם זה בסדר המצב הזה?מה עושים איתה איזה מצבים אפשר להתמודד בזה שהיא תשב?ועוד משהו היא מאוד כל הזמן מרימה את הרגל שלה גם בצד ימין וגם בשמאל למצב שמעמידה את הרגל ל90 מעלות האם זה תהליך התפתחותי להתחיל לעמוד כבר?
    אשמח אם תענו לי ותעזרו לי ולבתי להתפתח טוב...תודה מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיר בת ה-10 חודשים.

הוספת תגובה

• שיר בת ה-10 חודשים. - תגובה

דבי גרוס דולב
    22/11/2010

הי מורן
    הדרך הנכונה להתיישבות של תינוק היא דרך עמידת 6, הטיית הטוסיק לאחור והתיישבות הדרגתית ממצב זה. ישנם תינוקות שמתקשים לעשות זאת בדרך הזאת ולכן מבצעים את ההתיישבות דרך עמידה על הברכיים ומשם נפילה קטנה להתיישבות על הטוסיק. יש לתהליך הזה סיבה פזיולוגית וכמעט תמיד מדובר באותה הסיבה והיא מעט נוקשות וזקיפה בגב, בעמוד השדרה. זקיפה זו מקשה על התעגלות הגב לכדי התישבות דרך עמידת 6 אך מעודדת ומזרזת נסיונות עמידה מוקדמים. ג הרמת הרגליים שאת מתארת מאשרים נסיונות עמידה לפני ישיבה.
    לא מדובר בקושי מאוד גדול אבל כן כזה ששווה להתייחס אליו ע"י אבחון ספציפי יותר ולימוד תרגילים להתעגלות הגב ולמידת התישבות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיר בת ה-10 חודשים

מורן
    22/11/2010

תודה רבה על תשובתך המהירה.
    כן היא כבר לקחה את הטוסיק לאחור כבר מזמן היא פשוט לא מתיישבת מזחילה ועוצרת לשבת ,אלא היא מתיישבת בעזרת מצב כזה שהיא נתפסת בחפצים כגון:כיסא,שולחן,ספה וכו'
    וכן היא כל הזמן מרימה את הרגל שלה למצב של 90 מעלות אז את אומרת זה עמידה אז אין לי מה לדאוג וזה שלב שהיא תגיע לזה לבד נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיר בת ה-10 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    22/11/2010

הי מורן
    אני מחדדת- הדרך הנכונה להתיישב היא ע"י עמידת 6, מעמידת 6 הטיית הטוסיק לאחור לישיבה ולא דרך עמידה על הברכיים. עשהדבר נעשה דרך עמידת ברכיית זה עלול להצביע על קושי לעשות את התהליך כראוי ומפה סיכוי למעט זקיפה בגב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו