מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיר בת ה-10 חודשים.מורן21/11/2010
ביתי שיר עוד שבועיים וחצי תהיה בת 10 חודשים היא זוחלת כבר על שש במשך 3 חודשים והיא כבר מתיישבת על הברכיים היא מתיישבת בעזרת מצב שהיא תומכת או בשולחן או בספא או בכיסאות ואז היא מתיישבת מזחילה היא לא מגיעה להתיישבות לבד היא מאוד מנסה אך אני דואגת בשל מצב התפתחותה האם זה בסדר המצב הזה?מה עושים איתה איזה מצבים אפשר להתמודד בזה שהיא תשב?ועוד משהו היא מאוד כל הזמן מרימה את הרגל שלה גם בצד ימין וגם בשמאל למצב שמעמידה את הרגל ל90 מעלות האם זה תהליך התפתחותי להתחיל לעמוד כבר?
אשמח אם תענו לי ותעזרו לי ולבתי להתפתח טוב...תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר בת ה-10 חודשים. - תגובה
דבי גרוס דולב22/11/2010הי מורן
הדרך הנכונה להתיישבות של תינוק היא דרך עמידת 6, הטיית הטוסיק לאחור והתיישבות הדרגתית ממצב זה. ישנם תינוקות שמתקשים לעשות זאת בדרך הזאת ולכן מבצעים את ההתיישבות דרך עמידה על הברכיים ומשם נפילה קטנה להתיישבות על הטוסיק. יש לתהליך הזה סיבה פזיולוגית וכמעט תמיד מדובר באותה הסיבה והיא מעט נוקשות וזקיפה בגב, בעמוד השדרה. זקיפה זו מקשה על התעגלות הגב לכדי התישבות דרך עמידת 6 אך מעודדת ומזרזת נסיונות עמידה מוקדמים. ג הרמת הרגליים שאת מתארת מאשרים נסיונות עמידה לפני ישיבה.
לא מדובר בקושי מאוד גדול אבל כן כזה ששווה להתייחס אליו ע"י אבחון ספציפי יותר ולימוד תרגילים להתעגלות הגב ולמידת התישבות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר בת ה-10 חודשים
מורן22/11/2010תודה רבה על תשובתך המהירה.
כן היא כבר לקחה את הטוסיק לאחור כבר מזמן היא פשוט לא מתיישבת מזחילה ועוצרת לשבת ,אלא היא מתיישבת בעזרת מצב כזה שהיא נתפסת בחפצים כגון:כיסא,שולחן,ספה וכו'
וכן היא כל הזמן מרימה את הרגל שלה למצב של 90 מעלות אז את אומרת זה עמידה אז אין לי מה לדאוג וזה שלב שהיא תגיע לזה לבד נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר בת ה-10 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב22/11/2010הי מורן
אני מחדדת- הדרך הנכונה להתיישב היא ע"י עמידת 6, מעמידת 6 הטיית הטוסיק לאחור לישיבה ולא דרך עמידה על הברכיים. עשהדבר נעשה דרך עמידת ברכיית זה עלול להצביע על קושי לעשות את התהליך כראוי ומפה סיכוי למעט זקיפה בגב.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)