מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזנת תינוק בן שלושה חודשיםיעל03/12/2007
שלום,
נבו הוא בן שלושה חודשים ואני מניקה אותו הנקה מלאה. עד עכשיו הוא אוכל כל שעתיים, לפעמים הוא פותח מרווח קצת יותר גדול אבל זה לא שכיח. בלילה הוא עד לפני שבוע היה ישן כ-שש שעות ואח"כ ישן שלוש שעות ואז שעתיים. בשבוע האחרון הוא קם כל שעתיים. אני לוקחת אותו לישון בערך בתשע בערב אחרי מקלחת וארוחה ואז במקרה הטוב הוא מתעורר ב00 ומשם כל שעתיים עד הבוקר. האם זה נורמלי לאכול כל שעתיים בגיל הזה ומה עושים בלילה אני מתמוטטת...
ניסינו לחמם יותר/פחות להלביש יותר ופחות כדי לשלול את השאלה אם חם לו או קר לו אבל ללא שינוי. הוא בד"כ לא עושה בעיות כשהוא קם הוא אוכל ומרדים את עצמו.
קשה לי מאוד עם הלילה בעיקר מה יכולה להיות הסיבה ומה יכול להיות הפתרון.
תודה!!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב03/12/2007שלום יעל
תינוקות יונקים רבים מתעוררים בלילה כדי ... לינוק. זה לא אומר שהם תמיד מתעוררים כי הן רעבים אבל זה כן אומר שהצורך לקירבה, למגע ולשד מעיר אותם בלי קשר לרעב.
אמהות מניקות רבות מתמודדות עם הדילמה הזאת. מה לעשות? האם להגביל? האם לשלב תמ"ל? ועל זה אינני יכולה לתת לך תשובה כי זה מאוד אינודיווידואלי וקשור למה שאת מאמינה.
בנוסף יכול להיות שבנך עובר קפיצת גדילה שגם גורמת להתעוררויות מרובות וצורך בעוד חלב וגם במקרה הזה אין הרבה לעשות.
אם מדובר בסיבה הראשונה את תצטרכי להחליט ( או שלא ) מה מתאים לך כי מדובר על הקניית הרגלים חדשים מול ה"אני מאמין" שלנו בהנקה- ישנן אמהות שמגבילות או נותנות לאבא לתת חלב שאוב, יש כאלה שנותנות תחליפים בלילה כדי להשתחרר מהתלות ויש כאלה שפשוט זורמות עם קצב ההנקה והצורך של התינוק.
צר לי אם לא ממש עזרתי אבל אלה ב"דכ פני הדברים..
שיהיו לילות טובים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנת תינוק בן שלושה חודשים
יעל03/12/2007תודה על התשובה
קצת קשה לנו לתת תמ"ל, בשבת כשהייתי מאוד חולה, באיזה שהוא שלב ניסינו לתת לו
והוא לא רצה, בכה עד שהתאוששתי והנקתי אותו.
אני אנסה לתת לו עכשיו בקבוק שאוב אחד ביום כדי שיתחיל להתרגל
אבל השאלה אם בלילה אפשר לשלב בתוך החלב דייסה כדי שיהיה שבע יותר?
חיפשתי אופציות אבל הכל זה מגיל 4 חודשים, יש משהו לגיל שלו שמומלץ?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דבי גרוס דולב03/12/2007שלום יעל
אני לא מספיק מבינה במוצרים שקיימים בשוק, מקווה שיצליח לכם
לילה טוב
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)