מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמיעהמ13/12/2010
שלום!
כאשר ביתי נולדה היא עברה בביתהחולים בדיקת שמיעה ונאמר שהכל בסדר.
מבערך גיל שבוע/שבועיים שמנו לב שהילדה נבהלת כאשר מישהו משתעל או מתעטש לידה - אני ייחסתי את זה לגילה הרך וחשבתי שעם הזמן זה יעבור.
כיום, הילדה שלי בת 5.5 חודשים תינוקת פעילה ונפלאה אבל רגישה לרעשים מסויימים.
לדוג' - אם מישהו משתעל לידה או מתעטש הילדה ב95% מהמקרים מגיבה בבהלה, רפלקס מורו ובבכי (לפעמים ממש היסטריה).. - אותה תגובה יש לה גם לפעמים כאשר פותחים לידה את תיק ההחתלה שנסגר עם סקוץ'.
אנחנו גרים בדירה קטנה וכאשר היא יושנת עם דלת פתוחה בחדרה- רעש של פיצוח גרעינים או רשרוש שקיות מהסלון מעיר אותה (מזה היא לא פוחדת אבל זה מעיר אותה).
אציין שהילדה לא מפחדת מרעשים פתאומיים כמו צופרי מכוניות, נביחות כלבים, רעשים שמגיעים מהטלביזיה(בין אם זה פיצוצים או צעקות), רעשים שמגיעים מכביש ראשי או טריקת דלת.
מה זה יכול להיות? למה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה - תגובה
דבי גרוס דולב14/12/2010הי מ
קשה מאוד להגיב בלי לקבל תמונה מלאה. איך הייתה הלידה של ביתך? איך מתקדמת ההתפתחות המוטורית הכללית שלה? איך היא עם זרים? האם הרגישות שלה באה לידי ביטוי רק עם רעשים?
יתכן ולביתך יש רגישות יתר אבל לא ניתן לזהות זאת בגיל כה צעיר ואני לא יכולה באת לדעת מה הקושי של ביתך בלי להכיר אותה. אשמח שתעני על שאלותי ובמקביל תתיעצי עם רופא הילדים שלכם שמכיר אותה באופן אישי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל
מ14/12/2010קודם כל תודה על תשובתך,
ההתפתחות שלה תקינה מכל הבחינות, אינה פוחדת מזרים, הלידה היתה רגילה לחלוטין, היא גודלת בבית רגוע ובאוירה נינוחה ללא הרבה רעשים או טונים גבוהים -
יכול להיות שזו הסיבה, אבל פשוט מוזר לי שאינה מגיבה כך לכל הרעשים הפתאומיים אלא רק למסויימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)