ישיבה לפני זחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה לפני זחילה
    אדוה
    16/12/2010

דבי שלום

בתי בת 5 חודשים ומתפתחת מאד מהר. בגיל 3 שבועות החלה להתהפך הבטן לגב ומגיל 3 וחצי חדשים מהגב לבטן. מגיל 3 חודשים בערך מתקדמת בזחילת גחון. בגיל 4 וחצי חודשים החלה להיעמד על 6 (טוסיק מורם) ולהתנדנד ומס' ימים לאחר מכן להתיישב עצמאית כשהיא כפופה. מאז שגילתה את ההתיישבות היא לא מנסה להתקדם בזחילה על 6 אלא רק להתיישב והיא מתקדמת בעיקר במעין קפיצות צפרדע ("זינוקים" קדימה) ולכן איני מאפשרת לה להיות על הרצפה אלא רק על מזרון/אוניברסיטה מחשש שתחבל. מדובר אגב בתינוקת מאד מאד אנרגטית ותזזיתית על גבול אי שקט.

שאלותיי:
    1. האם כדאי לעודד אותה להתקדם ממצב עמידת 6 במקום לבחור בהתיישבות בכל עלייה לעמידת 6? ואם כן- כיצד ? אילו תרגילים עליי לבצע עימה?

2. מה ההשלכות של התפתחות כה מהירה בעתיד ?

תודה,
    אדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה לפני זחילה

הוספת תגובה

• ישיבה לפני זחילה - תגובה

דבי גרוס דולב
    16/12/2010

הי אדוה
    העלית שאלה מאוד מענייינת ורלוונטית. הורים רבים שמחים לראות שהתפתחות התינוק שלהם מהירה אבל כמו שאת תוהה, התפתחות מהירה יכולה להיות גם בעייתית.
    חשוב שתינוק יממש ויבסס היטב כל שלב התפתחותי מכמה סיבות, אחת מהן היא מוכנות הגוף לשלב הבא. שלבי ההתפתחות צריכים "לשבת" טוב על מנת שלשלבים הבאים יהיה בסיס טוב. ביתך גילתה מוקדם מאוד את זחילת הגחון וההתיישבות אבל המחיר הוא ישיבה כפופה וזחילה משובשת (זחילת הצפרדע).
    להתפתחות כזו יש מספר סיבות והן קשורות גם לחוסר השקט והתזזיתיות של ביתך.
    בעבודתי אני מאמינה בטיפול שורש ופחות בהיחסות לסימפטום. צריך לראות מה מקור ההתקדמות המהירה , מתוך זה את הסיבה לזחילת הצפרדע וללמוד תרגול מתאים.
    בנתיים אין צורך לקדם לזחילת 6.
    אני כאן לשאלות נוספות,בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה לפני זחילה

אדוה
    19/12/2010

הי דבי
    תודה על תשובתך המהירה.
    אם אני מבינה נכון- הצעתך היא להמתין או לטפל בנושא?
    בנוסף- אני חוזרת על שאלתי- האם יש לכך השלכות בעתיד?

תודה,
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו