לא זוחל ולא יושב, בן 10.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא זוחל ולא יושב, בן 10.5 חודשים
    מיקי
    18/12/2010

שלום רב,
    בני גיא, בן 10.5 חודשים. זוחל על הגחון (יד ורגל נגדית) נעמד בכוחות עצמו ומתיישב רק מעמידה.
    מאד פעיל, מטפס ועובר כל מכשול ששמים מולו.
    הוא נעמד על שש, אך ברגע שצריך לזוז, הוא נשכב שוב על הבטן.
    מלוות התפתחות ציינו שיש לחזק לו את חגורת הכתפיים ולא לתת לו להיעמד עד כמה שניתן.
    אנחנו עושים תרגילים אך נראה שזה לא עוזר (אמנם זמן התרגול שלנו מוגבל בשל חזרה מאוחרת הביתה בכל יום, אך אני משתדלת לתרגל עד כמה שניתן).
    אני מאד מתוסכלת ומפחדת שיגרור את העיכוב ההתפתחותי.
    באיזה גיל נחשב הנושא לעיכוב התפתחותי?
    אילו תרגילים מומלצים יש לחיזוק חגורת הכתפיים?
    איך ניתן להתגבר על העובדה כי קר מאד בבית בימים אלו, ולתת לו לזחול ללא מכנסיים זה לא אפשרי...

תודה!
    מיקי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא זוחל ולא יושב, בן 10.5 חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    18/12/2010

הי מיקי
    אנו מצפים לזחילה ולהתישבות עד גיל 10 חודשים, כך שבנך נכנס להתחלה של עיכוב. יש גם לתת את הדעת שהוא כבר נעמד לפני שלמד לזחול ושהוא מתיישב באופן משובש, כנראה מאותה סיבה שקשה לו לזחול.
    אינני יודעת אם האבחון שקיבלתם מדויק ואינני נוטה להציע תרגול על סמך אבחון שאיננו שלי. תרגול מומלץ יכול להנתן רק לאחר אבחון מדויק שלפיו ניתן לדעת מהו הגורם המעכב את התינוק. על אף הקור והחורף חשוב לאפשר לתינוק לשהות על הרצפה , אפשר לתת לתינוק לזחול עם מכנסיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו