מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור התפתחותי...?שפרה24/12/2010
שלום רב,
בני בן שישה חודשים בימים הקרובים, ובמעקב בטיפת חלב נאמר לי שקיים עיכוב התפתחותי קל:
הוא אינו מושיט יד לחפצים שמושיטים לו, אולם אם אשים לו חפץ ביד הוא ילפות אותו, וינענע אותו מס' חזרות.
אם יש צעצוע שמונח מולו, ומעניין אותו- אינו משויט לו יד.
טרם התהפך, אולם מסתובב, בעיקר שמאלה, על צידו.
כששוכב על הבטן הידיים פונות לצדדים ואחורה, ובית החזה באוויר.
הוא מחייך, ממלמל הרבה.
נולד בשבוע 37, ניתוח קיסרי. רופא הילדים אמר שזהו איחור קל, ואין מה להילחץ, אולם עפ"י חומר קריאה נראה כאילו אכן הוא אי שם מאחור.
שאלותיי, בבקשה:
עד כמה המצב דורש התערבות כבר בשלב זה?
האם יש כלים שניתן להשתמש בהם בבית- תרגילים וכו'...?
היכן ניתן לקבל המלצות על מטפלים מאזור המרכז? שמעתי שאוסטיאופתיה לתינוקות עשוייה לעזור, האמנם?
תודה רבה!
יסכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור התפתחותי...? - תגובה
ליאת קופיט25/12/2010יסכה שלום,
מהתאור שלך ניתן להבין שלבנך יש קושי לשלוח יד קדימה ולהתהפך וגם בזמן שהות על הבטן שוכב בתנוחת "אוירון" וזאת מכיוון ששרירי גבו מעט מקוצרים, יש צורך להאריך את שרירי גבו ולהרפות את אזור החזה וכך בנך ידע לעגל את גבו, להביא את ידיו למרכז הגוף, לשכב בנינוחות על בטנו, לשלוח יד לעבר חפץ לתפוס אותו וכמובן יתחיל להתהפך.
כל התהליכים הנ"ל מתקיימים בין גיל 4-6 חוד'.
אני ממליצה לך בחום להפגש עם מלווה התפתחותית אשר תתרגל עם בנך תרגילים נכונים ופשוטים שתוכלי לבצע איתו לבד בבית ובתוך מס' שבועות מעטים יכול שינוי גדול.
את מוזמנת ליצור איתי קשר- אני באזור המרכז. (אם תרצי להעזר גם באוסטיאופתיה יש לי המלצה).
בברכה,
ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)