עיכוב התפתחותי???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב התפתחותי???
    אמא מודאגת
    26/12/2010

יש לי תינוקת מקסימה בת עשרה וחצי חודשים לפי הידע שלי היא עברה את כל שלבי ההתפתחות כמו שצריך: הרימה ראש בגיל חודש וחצי ביציבות הרבתי להניח אותה על הבטן התהפכה מגב לבטן בסביבות ארבעה וחצי חמישה חודשים הייתה מתגלגלת ממקום למקום על מנת להגיע לדברים אבל לא התחילה לזחול עד גיל תשעה חודשים ושבוע.היא זוחלת גחון כך שהיא דוחפת את הגוף קדימה בעזרת הרגליים הידיים מושטות קדימה ומושכות. לפני שבועיים היא התחילה להעמד עמידת שש והיא מתנדנדת קדימה ואחורה אבל כשהיא רוצה לזחול חוזרת לגחון ולא עושה אפילו חצי צעד על שש פרט לכך שהיא נעמדת בעמידה הזו. שמתי לב בימים האחרונים שהיא מנסה לטפס על רהיטים היא מחזיקה במשהו כשהיא על שש ומתיישרת כלומר לא נעמדת על כפות הרגליים אלא על הברכיים.
    עד מתי זה נחשב עיכוב התפתחותי עד מתי זה נכון להתחיל לזחול על שש האם לפי התיאור שלי את רואה בעיה או שזה משהו קיים אצל עוד תינוקות האם יש מקום לדאגה?
    אשמח מאוד לתשובה מהירה שאוכל לדעת אם זה דורש טיפול
    תודה רבה מראש ושבוע טוב........

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי???

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי??? - תגובה

דבי גרוס דולב
    27/12/2010

הי אמא מודאגת
    אנו מצפים לראות זחילת 6 עד גיל 10 חודשים. ביתך כבר נמצאת בגיל זה והייתי אומרת שאולי אפשר לחכות עוד קצת אבל מכיוון שהיא כבר מנסה להיעמד, לפני שהתחילה לזחול, ישנו סיכוי שקיים גורם במערכת התנועתית שלה שמקשה על זחילה אך מעודד עמידה, כגון זקיפת יתר בגב. לא אוכל להגיד בוודאות אם אכן מדובר בקושי ובאיזה. אבל למען הסר ספק ולמען זה שלא יגרם דילוג על שלב התפתחותי כן היייתי ממליצה על אבחון.
    המלצתי לאבחון היא עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתאבחן ותמליץ על תרגילים לעידוד הזחילה .
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו