מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צעד ראשון אצל תינוק עם גמישות יתראמא קרן12/01/2011
היי,
התינוק שלי בן שנה וארבעה חודשים ועדיין לא הולך.
לפני חצי שנה בערך, עקב איחור בהתפתחות (הכל קרה מאוחר: הרמת ראש, ישיבה, זחילה על 4 (על הגחון הוא כמעט לא זחל) וכו') רופאה של טיפת חלב קבעה שיש לו גמישות יתר, והאחות שלחה אותנו לאבחון התפתחותי. המאבחנת לא התרגשה כלל מהאיחור, היא קבעה שהמצב כך כתוצאה מגמישות היתר. היום הוא עדיין זוחל על 4, מחזיק חפצים ומתקדם איתם, אבל עדיין חסר ביטחון בהליכה. השאלות הן:
1. האם המצב נורמלי בהתחשב במצבו?
2. האם כדאי לעודד אותו להליכה (כמו להצמיד לקיר ולומר לו לבוא)?
3. עד מתי להמתין לפני שאקח אותו שוב לבדיקת התפתחות?
תודה רבה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעד ראשון אצל תינוק בגמישות יתר
בוריס04/12/2011היי,
התינוקת שלי בת 9 וחצי חודשים ועדיין לא זוחלת , יושבת ולא הולכת .
לפני כמה ימים - בטיפת חלב בבדיקה שגרתית , עקב איחור בהתפתחות רופאה של טיפת חלב קבעה שיש לה גמישות יתר, נתנה הפניה ושלחה אותנו לאבחון התפתחותי ( יש לציין שהיינו אצל רופאת ילדים בקופת חולים מאוחדת ושם אמרו להביא סיכום לידה - למרות שיש להם במחשב ,ולמלא טופס של הורה להתפתחות הילד , בקיצור נפנו אותנו ) .יום למחר קבענו עוד הפעם פגישה עם רופא ילדים והיא לא הייתה , בכל מקרה עזרו לנו למלאות את הטפסים הדרושים , ועכשיו אנחנו במרץ נגד הזמן מנסים לקבוע את תור למכון להתפתחות הילד .מה עושים ??????? יכול להיות שזה לוקח הרבה זמן עד שהיה תור בכלל ומה עושים שם ? אבחון ראשוני של נויירולוג ואורטופד ????? האם המאבחנת לא תתרגש בכלל מהאיחור, ???? כי זה קורה , בפורום הזה ראיתי מכתב די דומה למקרה שלי , רק שאני לא רוצה שהילדה שלי תגיע לגיל של שנה ו4 חודשים ולא תוכל חס וחלילה ללכת , אולי אנחנו סתם בלחץ או שזה באמת מצריך את המאמץ ולימוד של התינוקת עם כל מני תרגילים לשיפור הזחילה בתור התחלה ???
1. האם המצב נורמלי בהתחשב שעד 4-6 חודשים ההתפתחות הייתה יחסית רגילה ?
2. האם כדאי לעודד אותה לזחילה ואם כן איך ?
בתודה מראש בוריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעד ראשון אצל תינוק בגמישות יתר - תגובה
דבי גרוס דולב04/12/2011הי בוריס
לצערי לא אוכל לייעץ בנושאי תורים ודעתם של מומחים אחרים אבל אוכל לתת את דעתי על התפתחותה המוטורית של ביתך.
אנו מצפים לזחילה עד גיל 10 חודשים וכן להתישבות עצמאית. עד שהתינוק אינו מתיישב באופן עצמאי מאוד מומלץ לא להושיב אותו על מנת לא לגרום לדילוג על זחילה וגם מפני שגופו אינו ערוך לכך עדיין.
למרות שאין עדיין עיכוב יש לתת את הדעת על המצב ההתפתחותי בשל האבחון של גמישות יתר. גמישות יתר מתלווה פעמים רבות לטונוס שרירים מעט ירוד ושתי עובדות אלה בהחלט עלולת לגרום לעיכובים התפתחותיים בעיקר בשלבי הזחילה וההליכה.
העיצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא להקדים ולקבל אבחון וטיפול באופן שונה וזאת ע"י מדריכה להתפתחות תינוקות. שיטה זו, בה אני עובדת מסתכלת על ההתפתחות כולה ולא רק על הסימפטום. התרגול הוא ידידותי לתינוק ושם דגש גדול על חשיבות הזחילה על 6 ולפני הכל על טיפול בגמישות היתר. אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעד ראשון אצל תינוק עם גמישות יתר - תגובה
אורנה עטאר12/01/2011שלום קרן,
העיכוב בהליכה הוא ככל הנראה כתוצאה מגמישות יתר, אך זכרי כי אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי ולכן אינו באמת בעיכוב עדיין.
מאחר והוא אינו בעיכוב חשוב לתרגל איתו את מה שאת מכנה "חוסר בטחון" וזה את מערכת שיווי המשקל שלו.
אתגרי אותו בגן המשחקים, נדנדי דברים שהוא נתמך בהם בכדי שילמד לאזן את עצמו. תני לו המון חוויות של תנועה במרחב בכדי לשכלל את מערכת שיווי המשקל שלו וכל אלו יובילו אותו להליכה עצמאית.
חשוב לי להזכיר כי הליכה באמצעות חפצים או ידיים לרוב מעכבת הליכה עצמאית כי הוא אינו לומד להסתמך על מערכת שיווי המשקל שלו אלא על אחרים.
במידה ותראי כי אינך מגיעה לתוצאות בתרגול לבד - שקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות - תוכלי לקבל מגוון תרגילים שיובילו את בנך להליכה וליציבה נכונה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)