מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטןלירון13/01/2011
שלום,
בני בן 3.5 חודשים ועד לא מזמן כל פעם שהייתי משכיבה אותו על הבטן הוא היה עם הידיים בקו האמצע ונשאר כך לכמה דקות. לאחרונה כל פעם שאני שמה אותו על הבטן הוא ישר מעביר את הידיים לתנוחת אווירון מה שמקשה עליו להישאר על הבטן הרבה זמן.
כל פעם שאני מחזירה לו את הידיים לקו האצבע הוא פורס אותם שוב.
רציתי לדעת אם זה בסדר? ואם לא, מה אפשר לעשות כדי לעודד אותו להשאיר את הידיים בקו האמצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן - תגובה
אורנה עטאר14/01/2011לירון שלום,
תנוחת האוירון היא שלב התפתחותי ואנו רוצים לראות שהוא עושה אוירון אך גם יודע לנוח מאוירון ולהניח ראש ואת הידיים על המזרון.
זהו שלב שאמור לחלוף.
אני ממליצה להתמיד ולהשכיב על הצדדים בכדי להביא ידיים לקו האמצע, לערסל, לגלגל אותו ע"י העברת רגל מעל רגל מהגב לבטן ובכך היד נשארת מתחת לבית החזה לזמן מה. תרגלי זאת לשני הצדדים. את יכולה גם לשלב מגע עמוק באזור בית החזה בכדי להוריד מתח שרירי במידה והצטבר.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)