מטלטל ראשו ימינה ושמאלה בצורה מדאיג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטלטל ראשו ימינה ושמאלה בצורה מדאיג
    אור
    18/01/2011

שלום, ילדי בן 5 חודשים. נולד בניתוח קיסרי בזמן. מגיל מוקדם, כאשר הוא רוצה ללכת לישון הוא מזיז את ראשו מימין לשמאל כמה פעמיים מהר.
    תופעה זו מעולם לא קרתה לי עם הבנות הגדולות שלי. התופעה מלחיצה אותי כיוון שאני חוששת שהוא גורם לטלטלה של הראש כל פעם מחדש ועלול לגרום לנזק למוח.
    דרך אחת שמצאתי למנוע את התופעה היא להשכיב אותו על הבטן. גם אז הוא מרים ראשו ומזיזו ימינה ושמאלה אבל הבטן זה יותר לאט ופחות מלחיץ, הבעיה שאז הוא מתחיל לבכות ורק כשאני הופכת אותו לגב הוא נרגע. דרך אחרת שמצאתי היא להחזיק לו את הראש ולא לאפשר לו להסתובב , כמובן שגם אז הוא בוכה. עוד תופעה מדאיגה ,היא גם כאשר הוא רוצה לישון הוא שולח ידיו לפניו ,הבעיה היא שהוא דוחף אצבעות לעיניים. מה שמלחיץ אותי מאוד. האם תופעות אלה מלמדות על בעיה סנסורית? האם התופעות נורמליות? מה ניתן לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מטלטל ראשו ימינה ושמאלה בצורה מדאיג - תגובה

דבי גרוס דולב
    18/01/2011

הי אור
    הנעת הראש ומחוות נוספות מוכרות ונורמליות כתופעות המעידות על עייפות אצל תינוקות. נדיר מאוד שהנעת הראש תהיה כ"כ חזקה עד שתגרום לנזק מוחי. צריך לראות את זה כדי לדעת. גם נגיעות בפנים נורמליות כשעייפים. מניעת המעשים האלה יוצרת תסכול אצל התינוק.
    אני יכולה רק לקוות שאכן בנך אינו מטלטל את ראשו בצורה מסוכנת ומאמינה שאכן לא.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו