בת שנה לא יושבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה לא יושבת
    לילך
    18/01/2011

שלום, בתי בת שנה (ושבוע) אינה מתיישבת בכוחות עצמה. התהפכה מצד לצד בגיל הנכון (5 חודשים) החלה לזחול גחון אחורה בגיל 7 חודשים וב 9 חודשים קדימה ואח"כ החלה לזחול גם על 6. היא עושה ביי-ביי, מוחאת כפיים, מפטפטת בלי הפסקה, מצביעה על דברים מדלגת בקלות מעל כריות ומכשולים שאני מציבה לה בבית לאחרונה ראיתי שכשהיא במיטה היא תופסת במעקה ונעמדת על ברכיים, וכל דבר שהיא יכולה להיאחז בו, היא ממש תופסת ונעמדת על ברכיים. מדוע לא יושבת? אני ממש מתוסכלת, ילדים בגילה כבר עומדים והולכים.מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה לא יושבת

הוספת תגובה

• בת שנה לא יושבת - תגובה

דבי גרוס דולב
    18/01/2011

הי לילך
    לקושי בישיבה בגיל כזה יש תמיד סיבה אבל לא ניתן לדעת בברור מהי ללא היכרות עם התינוקת ומגע. פעמים רבות מה שמקשה על התישבות עצמאית הוא זקיפת יתר של הגב אבל לא אוכל להגיד זאת בוודאות.
    אני ממליצה לקבל אבחון לגבי זה גם על מנת שביתך תתיישב ותפיק את התועלת הרבה שיש בשיבה וגם על מנת למנוע קשיים אפשריים עתידיים הקשורים לקושי זה.
    אשמח לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - עבור דבי

לילך
    19/01/2011

ראשית, תודה על תגובתך.
    לידיעה, היא התיישבה לראשונה בכוחות עצמה אתמול בערב, ממש לאחר ששיגרתי את ההודעה לפורום. כניראה שתרגול יומיומי משתלם... ממש לפי הספר, עמידה על 6, הנעת הגוף אחורה וישיבה, כמה פשוט.
    ייתכן ויש ילדים עצלנים? כאלה שלא ממהרים ומתעצלים? היא יכולה לשחק עם צעצוע מסויים דקות ארוכות, לבחון אותו מכל הכיוונים מבלי להזיז עצמה אפילו ס"מ. זה נורמאלי?
    אשמח לתגובתך. לילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - עבור דבי - תגובה

דבי גרוס דולב
    19/01/2011

הי לילך
    אני שמחה לשמוע שיש התקדמות.
    אני לא מאמינה שיש תינוקות עצלנים אבל יש יותר איטיים. במקרה של ביתך מדובר בקצב איטי במיוחד כך שאיני יכולה הלגיד האם מדובר בתינוקת איטית או כזו שהתנועתיות לא קלה לה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו