טורטיקוליס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טורטיקוליס
    תמי
    26/04/2007

שלום,

בתי בת השנה ו-3 חודשים, אובחנה בגיל צעיר (חודש) עם בעית טורטיקוליס, היינו מטופלים עד גיל 8 חודשים בפיזיותרפיה (עם הפניה מאורתופד). מאז אני המשכתי במתיחות שהיא נתנה לי לעשות בבית.

הבעיה שהיא עדיין עם ראש נטוי שמאלה, כשהיא יושבת, הולכת, מסתכלת למעלה וזה מאוד מציק לנו.

פנינו לד"ר ענר, אורתופד מומחה לילדים שאמר שאין לה יותר בעיה פיזית וכנראה שזה רק הרגל.

אנחנו מאמינים שאפשר לשנות הרגלים, השאלה היא איך אנחנו גורמים לה להחזיק את הראש בצורה ישירה?

תודה
    תמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טורטיקוליס

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    29/04/2007

היי תמי,

בישראל ישנם המון רופאים ומטפלים ולכן אחד יש את הדרך והתפיסה שבה הוא מטפל. לפי התפיסה שאני מטפל בה ישנה סיבה פיזיולוגית שבגופה של בתך אינו סמטרי. הראש הוא קצה אחד של עמוד השדרה ונטייה של הראש לצד מסויים מראה שישנה חוסר סימטריה בעמוד השדרה. לא ציינת מה קרה בזחילה אך קיימת סבירות שגם הזחילה לא הייתה סימטרית ואחת מרגליה "כאילו עמדה) בזמן הזחילה , האם אני צודק ?

הטיפול בחוסר סימטריה בכזה שלב מאוחר מצריך יותר מתרגילים בפורום ועבודה לא מעטה על מנת לשפר ולאזן חזרה תבנית שנמצאת במערכת זמן רב, בשילוב עם הגיל = עבודה לא פשוטה. אני ממליץ לך כן ללכת לאיזה שהיא מסגרת טיפולית, פרטית או דרך קופת החולים על מנת להעניק לבתך תנועה ויכולת איכותיות ושימוש נכון בגוף.
    ישנם אנשים אשר מקלים ראש בתופעות האלה וזכותם, אך בתור מטפל בפלדקרייז אני יודע עד כמה חשוב ללמד את הגוף לזוז נכון בשנים הראשונות מאחר ואלו הכלים איתם אנו ממשיכים הלאה.
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו