מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המכון להתפתחות הילדשירלי זוהר26/01/2011
שלום רב,
בני בן 11 חודש, זוחל גחון כבר 3 חודשים, עולה על 6, מתנדנד על 6, מתיישב לעיתים רחוקות אך אינו יודע לצאת ממצב הישיבה. בנוסף כאשר יש כרית או חפץ הוא נעמד על הברכיים בעזרת החפץ. עדין אינו זוחל על 6 וגם לא עולה על 4.
מגיל 9 חודשיים, כל שבועיים אני אצל רופאת הילדים, (בכירה מאוד),לטענתה הכל תקין אצלו ואין לו כל בעיה וזה רק שאלה של זמן...היא אומרת שאין צורך בהפניה לטיפול, כי הילד 100 אחוז..
מה דעתך? האם בגיל 11 חודש, לאור המצב המתואר, יש צורך בהתערבות טיפולית? ואיזו?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכון להתפתחות הילד - תגובה
ליאת קופיט26/01/2011שיר שלום,
גיל 11 חוד' הוא גבולי מבחינת עליה על 6 וזחילה, ציינת שבנך עולה על 6 ומתנדנד וזו כבר התחלה טובה, בכדי להתחיל לזחול זחילת 6, יש כמה מרכיבים מאוד חשובים: יכולת התעגלות שרירי הגב, מערכ' משקל מספיק מפותחת בכדי לנתק יד ורגל מהרצפה ולהתחיל לנוע במרחב וכו'... כמו כן ציינת שבנך מתיישב לעיתים אך אינו מצליח לצאת ממצב זה, האם הוא מתיישב לבדו או שאתם מושיבים אותו? אשמח לקבל תשובה בכדי לעזור לך בהתאם.
בברכה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירלי זוהר26/01/2011היי, ותודה רבה על תשובתך,
כמובן שהוא מתיישב לבד, אבל לעיתים רחוקות. אני למדתי שאסור להושיב.
בנוסף אני חושבת שהבגדים הארוכים והגרביים מקשים עליו, כי הריצפה ממש חלקה...
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמכון להתפתחות הילד - תגובה
דבי גרוס דולב26/01/2011הי שיר
לכל איש מקצוע יש את הגישה שלו וההסתכלות המקצועית שלו. לפי הסתכלותי המקצועית כן יש צורך בהתערבות אצל תינוק בן 11 חודשים שאינו זוחל על 6 ומתקשה במצבי ישיבה. לפי השיטה שאני עובדת לכל עיכוב יש סיבה. יתכן וסיבה זו לא מהווה חלק מתפיסתה המקצועית של רופאת הילדים אבל בעיני חשוב לתת את הדעת על עיכובים מסוג אלה ואני אף בטוחה שיש לכך סיבה, לפחות לפי שיטת העבודה שלי.
אחת הסיבות שחשוב לאבחן ולטפל היא שקושי שאינו מטופל עלול להופיע בשלבים אחרים של ההתפתחות ובנוסף קושי זה לא מאפשר לתינוק חופש תנועה שטבעי שיהיה בגיל זה.
לאור כל הנ"ל אני כן הייתי ממליצה על אבחון ע"י מדריכה להתפתחות תינוקות, אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)