תינוק לא מתיישב זקוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק לא מתיישב זקוף
    ארבל
    09/02/2011

הי, בני בן 8 חודשים. הוא מתהפך, זוחל גחון ועל שש, מטפס במרץ, עולה לעמידה בעזרת חפצים ומתיישב על הברכיים, אבל לא מתיישב רגיל. הוא ניסה זמן רב לעבור מעמידת שש לישיבה - בעזרת נידנוד הגוף וקיפול רגליים שנראה לי נכון, אבל הוא לא מצליח להחזיק את הגב זקוף בצורה אנכית אלא מחפש משענת (כנ"ל גם כשנעמד או יושב על הברכיים). בתחילה היה נראה לי שאין לו 'אומץ' לנסות להחזיק את פלג הגוף העליון אנכי ללא תמיכה, אבל עכשיו אני מתחילה לחשוש שהגב שלו לא חזק דיו ושהוא מתחיל לוותר על הנסיון אפילו. כמו כן הוא גבוה מאוד (נולד 58 ס"מ וכעת 74 ס"מ). האם זה נשמע שיש בעייה? מה אתם מציעים לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא מתיישב זקוף

הוספת תגובה

• תינוק לא מתיישב זקוף - תגובה

דבי גרוס דולב
    09/02/2011

הי ארבל
    יתכן שיש קשר בין חוסר היכולת להתישב ולבין חוסר היכולת להיות זקוף בעת הישיבה.
    בתהליך הלמידה בהתישבות יש לימוד של הגוף שהיעדרו מקשה על ישיבה זקופה.
    הסיבות לקושי של בנך יכולות להיות שונות וגם אם אינן אקוטיות עדיין כדאי לאבחן
    את הקושי על מנת שלא ישאר במערכת ויקשה על שלבים אחרים של ההתפתחות.
    לצערי אינני יכולה להמליץ על תרגול בלי לדעת ולהכיר את מקור הבעיה. בד"כ זה לא עניין של אומץ וגם לא קשור למימדי הגוף של התינוק.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו