מתהפך לצד אחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתהפך לצד אחד
    לין
    15/02/2011

בסוף החודש ימלאו לבני 6 חודשים.אובחן ע" אוטופד עם נטייה קלה בצוואר לצד שמאל ,מתהפך רק מהבטן לגב ורק לצד שמאל.לעיתים כשנמאס לו מלשכב על הבטן אז גם לא זוכר שיודע להתהפך.בכלל נראה שיד שמאל שלו פעילה וחזקה(?) יותר(מושיט,מכניס לפה)אני כן התחלתי לגרות לו את גב יד ימין ואז כן שולח את יד ימין.אך מה בקשר להתהפכויות?כמו כן,אני אני יודעת שבתקופה זו השהייה על הבטן היא קריטית,אז כל פעם כשמתהפך להחזירו על הבטן?אם כך אצטרך לשהות על ידו כל הזמן ואני רוצה שילמד גם להיות לבד... וגם האם לדעתך הוא בעיקוב מסויים מבחינה התפתחותית?תודה!!! בקיצור:איך אני יכולה לעזור לבני? :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתהפך לצד אחד

הוספת תגובה

• מתהפך לצד אחד - תגובה

דבי גרוס דולב
    15/02/2011

הי לין
    שילוב של כמה קשיים ו/או שיבושים בהתפתחות התינוק יכולים להצביע על מקור אחד.
    באופן כללי אנו מצפים לראות התהפכויות קבועות לשני הצדדים עד גיל חצי שנה ושכיבה נונחה על הבטן. נטיית הראש, עם טיפול נכון, אמורה גם היא להיעלם עם הזמן.
    אין טעם להחזירו לבטן בכל פעם שמתהפך על מנת לא ליצור תסכול וכן כדי לאפשר התהפכות מהגב לבטן אבל כן כדאי לבדוק אם יש מכנה משותף לכל הקשיים הקטנים שיש לבנך ולתרגל איתו בבית בהתאם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו