מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 14 חודשיםענת15/02/2011
בני המתוק בן 14 חודשים עוד שבוע! מתוק מתוק, מראה סימנים של הליכה ראשונית (עשה מספר צעדים היום), תקשורתי מאוד, אומר אבא , אמא , ממלמל , מוחא כפיים, עושה שלום ,אוהב לבוא לחיבוקים, יודע לעשות טובה,עושה לא עם הראש כשלא רוצה משהו, מבין הוראות פשוטות, אוכל לבד עם כפית, יודע קולות של חיות. גה גה לברווז, הב הב לכלב וכו', אומר "את זה" , אוהב לעשות כאילו הוא מדבר בטלפון ואומר "אההה..." כאילו הלו . לוקח מסרק ויודע שהוא צריך להסתרק ומנסה לסרק גם את השיער שלנו. משחק משחק משותף..אם זה בכדור או בשמיעת מוזיקה שהוא אוהב, הוא משתף איתנו שמחה וריקוד. מפלרטט עם אנשים ויוצר קשר עין מעולה. אוהב סיפורים מאוד. בקיצור , הכל באמת טוב.
אלא מה? הוא מצביע עם יד שלמה, אין לו הפרדה של אצבע המורה , תמיד יראה מה הוא רוצה ותמיד יראה עם היד לאן הוא רוצה להגיע, אבל הכל בכף יד פרושה , רק לעיתים רחוקות עם קיפול לאצבע המורה. נגיד היום, קראתי לו סיפור ושאלתי אותו "איפה החתול?" אז הוא הגיע עם יד פרושה ונגע בחתול. לאחר מכן טיילנו והראתי לו "הנה עץ" , אז הוא הסתכל על העץ, והרים את היד בכיוון העץ, אבל שוב היד הייתה פרושה.תמיד הוא מצמד קול להצבעה "את זה" או רק "אה..." לעיתים הוא רואה שאני מצביעה באצבע אחת אז זה נראה שהוא מנסה לעשות משהו עם האצבעות שלו ואז נשארות לו שתי אצבעות מצביעות (אצבע המורה וזו לידה). אחיזת פינטצה שלו תקינה לחלוטין.שאלתי היא, האם ישנה בעיה? הבנתי שהעדר הצבעה באצבע המורה היא בעייתית ומראה חס וחלילה על בעיה חמורה בתקשורת? האם הבעיה היא מוטורית, ואם כן , איזה רעיונות יש לכם לשפר זאת אצלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 14 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב16/02/2011הי מאיה
צריך להתסכל על כל תמונת ההתפתחות של הילד ולא רק על אלמנט אחד שחסר. את מספרת שכל שאר ההתפתחות תקינה, הן המוטורית והן הקוגניטיבית אז בטח שאין מקום לדאגה בגלל שאין הצבעה.
אני לא יודעת מאין קיבלת את האינפורמציה שאי הצבעה מצביע על בעיית תקשורת חמורה, אני מעולם לא שמעתי על זה ואני ממש לא חושבת שהדבר מצדיק דאגה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)