מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חצי שנה לא מתהפכתדפנה16/02/2011
שלום, בתי בת חצי שנה, אחוזון חמישים, ערנית וחייכנית, אוהבת להיות על הידיים ובלתה בעבר הרבה במנשא. כאשר שוכבת על הבטן מושכת את ידיה לאחור ולמעלה ומרימה את הראש ע"י הקשתת הגב- יכולה לשהות זמן רב בתנוחה זאת. כאשר אני מחזירה את ידיה להשענות על האמות מתחת לחזה נטייתה היא לשלוח שוב ידיים לאחור וצריך למנוע זאת ממנה כמעט בכוח. בגיל 3 חודשים היתה לה בעיה למרכז ידיה ולתפוס צעצועים שהיו מולה- עבדנו איתה על כך ע"י גירויים רבים וזה הסתדר במהירות. כמובן שבתנוחת "האוירון" בה שוכבת אין לה סיכוי להתהפך וגם לא לזחול. גם בשכיבה על הגב לא מראה שום סימן או נטיה להתהפך. קבעתי תור לפיסיותרפיסטית. האם יש תרגילים שניתן בינתיים לעשות בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חצי שנה לא מתהפכת - תגובה
דבי גרוס דולב16/02/2011הי דפנה
קשה להמליץ על תרגילים בלי לדעת את מקור הקושי. בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים עליהם המלצתי לאורך הדרך אבל חשוב לבדוק מהו הגורם המעכב. לפי תאורך נשמע במדובר בקשתת יתר של הגב וקיצור עמוד השדרה, מצב שיוצר מתח יתר בגוף ומגביל מאוד את התנועה. אני ממליצה בחום לשקול גם יעוץ של מדריכה להתפתחות תינוקות, שם היחוד הוא בהסתכלות מעמיקה למקור השיבוש ולא רק לסימפטום.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תקינה לבת 8 חודשים
אמא'לה07/03/2011בתי בת +8 חודשים. היא החלה להתהפך לראשונה בגיל 4חודשים, אך הפסיקה קצת אחרי זה. מאז היא חזרה לזה (לפני חודשיים), אבל לא באופן תדיר. היא שוכבת בכיף על הבטן ומסתובבת "כמו סביבון" , אבל לא מתהפכת. (לא בטן-גב ולא גב-לבטן).
כשאני עוזרת לה (מתחילה את התנועה, כפי שמסברים לעשות באתרי התפתחות) - אז היא ממשיכה את התנועה. גירוים שונים לא גורמים לה להתהפך. היא פשוט מנסה להסתכל מבלי להתהפך וכשנמאס לה אז היא פשוט עוברת למשהו אחר.
אני מתחילה להיות מוטרדת מכך, אבל במשפחתון אומרים לי שאין צורך.. אם זה תקין או שצריך לטפל בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)