מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 8 חודשים מדלג על שלביםdana24/02/2011
בני זוחל גחון במרץ מגיל 5 חוד',בגיל 7 חודשים התחיל לעשות ניסיונות התיישבות ולעיתים נשען רק על יד אחת. לא מצליח להגיע לישיבה של ממש. אם אני מושיבה אותו, (משתדלת להימנע), יושב יציב יחסית אבל בסוף נשען לאחור.עומד עמידת 6 ומצליח לזחול שני צעדים, "נופל" על הגחון וממשיך. בימים האחרונים התחיל לעמוד עמידת דב (טוסיק למעלה) ובנוסף עומד על הברכיים כשנתמך במיטה ומצליח גם להביא את עצמו לעמידה. אני קצת מודאגת כי לא ביסס את הזחילה והישיבה ופתאום הוא עומד..?
אציין שהוא ילד "בריא" עם הרבה כוח ומשתמש בו כדי לטפס ולעמוד. אשמח לדעת אם זה התפתחות לפי השלבים, ואם לא,מה כדאי לעשות.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים מדלג על שלבים - תגובה
דבי גרוס דולב24/02/2011הי דנה
המצב הרצוי הוא שתינוק יעבור דרך כל שלבי ההתפתחות בלי לדלג על אף שלב. כשיש לתינוק נטייה לקפוץ לשלב הבא ולהתקשות בשלב מסוים, יש סיכוי שיש קושי תנועתי שמקשה עליו לממש את הלשבים כראוי. קושי בהתישבות והיעמדות מוקדמת עלולים להצביע על זקיפה גדולה מידי בגב. זקיפה כזו מקשה על ההתישבות הדורשת כפיפה טובה בגב וגמישות בו ולעומת זאת מזרזת עמידה.
מה שהכי כדאי לעשות הוא לבדוק את מקור הקושי ועל פי הבנה זו ללמוד תרגול מתאים שיעזור לבנך לעבור היטב דרך כל שלבי ההתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתשובתך לא הבנתי
dana24/02/2011תודה על המענה,מתשובתך לא הבנתי מה את מציעה בעצם. האם לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות כדי לבדוק את מקור הקושי? בינתיים יש איזה שהם תרגילים שאני יכולה לעבוד איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתשובתך לא הבנתי - תגובה
דבי גרוס דולב27/02/2011הי דנה
כן, כוונתי היא לכך שכדאי לקבל אבחון מאיש מקצוע. אני כמובן ממליצה על מדריכה להתפתחות תינוקות אבל את יכולה לבחור את איש המקצוע שלדרכו את מתחברת.
קשה להציע תרגילים בלי לדעת את מקור הקושי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)