מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות בת 3 חודשיםאורית18/12/2007
שלום רב,
ביתי בת 3 חודשים, מביאה ידיים לפה, מרימה את ידיה ונוגעת בחפצים, מסתובבת על הצד,
שוכבת על ביטנה שכראשה מורם כ- 5-7 דק' לערך,אוחזת בחפץ לדקה מקסימום ומפילה..
לאחרונה ניסתה להתהפך מהגב לבטן והצליחה פעמיים.
היא ילדה עירנית ונוטה להתעצבן מהר מאד (מותחת את גופה בעצבנות, צועקת, ונהיית אדומה)
אוהבת הרבה ידיים ואני נותנת לה ידיים...
לאחרונה היא מנסה משכיבה לקום למצב ישיבה ע"י כיווץ שרירי הבטן, בהודעה קודמת שכתבי לך
אמרת לי לא להושיב אותה בנדנדה ואכן אני לא מושיבה אותה...אך עדיין היא מנסה כל פעם "להתיישב" ממצב של שכיבה..וכשאני מחזירה אותה לשכיבה היא מתעצבנת .מה עליי לעשות..האם זה פוגע בהתפתחות שלה?
שאלה נוספת ברשותך..נאמר לי שבגיל 3 חודשים עוברת תופעת הגזים אצל תינוקות..
לבת שלי לא רק שלא נעלמו הגזים אלא התגברו..מעיר אותה משינה כל לילה והיא ממש סובלת.
היא אוכלת כל 4 שעות סימילאק כ-140-180 מ"ל. האם הגזים יכולים להימשך לדעתך עד גיל מאוחר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב18/12/2007בוקר טוב
יכול להיות שלבחתך יש מתח שרירים גבוה באזור הבטן או בכלל בחלק הקדמי של גופה, מה שעוד יכול העיד על כך הוא העובדה שהיא נמתחת לפעמים וכאבי הבטן שאולי מתפרשים כגזים. אם זה המצב, אני ממליצה לתת לה הרבה מגע עמוק באזורים עם המתח, טפיחות, שיפשופים, ובכלל מגע עמוק ומשחרר. בנוסף תעשי איתה תרגילים של כפיפה, ששוברים את המתח: השכיבי אותה על הגב והביאי את רגליה לכיוון הראש ושאר תנועות שיגרמו ל"קיפול" וכפיפה ובעצם מהווים את ההיפך מהתבנית התנועתית שלה.
בהצלחה, דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית18/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורית19/12/2007דבי שלום
אני מנסה לעסות את הבטן של ביתי ולתת מגע עמוק וללטף
אך שמתי לב שכשאני נוגעת בבטנה היא ישר מתקפלת כאילו המגע אינו נעים לה ומציק.
ברגע שאני משפשפת בעדינות/מגע עמוק/מסג' עדין היא פשוט "קופצת" מיד כאילו יש לה איזושהי
רגישות מיד זזה בעצבנות עד לבכי...
כך שקשה לי מאד להרפות אותה...
מה עליי לעשות..???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור שכיבה על הבטן והקלה על גזים
שירי קאשי19/12/2007אורית שלום,
לגבי ההתרוממות משכיבה על הגב - תשתדלי כמה שיותר להשאיר אותה על הבטן. לשכב לידה ולעניין אותה. ככל שתשהה יותר על הבטן לא תהיה בעיית ההתרוממות וגם היא תרוויח מבחינה התפתחותית. ובכל זאת בזמן השהות על הגב את יכולה להגביה את האגן שלה על הירך שלך ולשחק איתה באופן הזה.
אם יש קושי בשכיבה על הבטן לבצע את התהליך הבא:
"שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותה בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותה מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
לגבי הגזים - אין חוקים אצל כל אחד זה אחרת. תשימי לב אם את לא מפרשת בכי שלה יותר מידי פעמים כרעב. תינוקות עלולים להגיע לאכילת יתר בגלל רפלקס היניקה המפותח ואז כמובן שתופעת הגזים מחמירה ומתמשכת. כאבי הבטן הנגרמים על ידי הגזים גורמים להתכווציות בבטן וכתוצאה מכך יש נוקשות בבטן דבר המקשה על שחרור הגזים ושוב חוזרים כאבי הבטן. זהו מעגל קסמים שחוזר על עצמו. כדי להקל על תופעת הגזים צריך לעזור לתינוק לשחרר את שרירי הבטן המכווצים.
תרגילים:
הייתי ממליצה לבצע במשך היום ולא בהכרח בזמן הגזים כי ישנם תינוקות שדווקא אז זה יפריע להם.
1. ערסול - בידיים, על כדור, במנשא, בפוף.
2. השכבה על הבטן.
3. כשהתינוק שוכב על הבטן, להכניס יד מתחת לבטן ולחפון אותה. להחזיק מספר שניות ולשחרר באיטיות. לחזור מספר פעמים.
4. כשהתינוק על הגב, להרים את הרגליים והאגן ולקרב רגליים לפנים.
יש סיכוי טוב שחלק מהתרגילים יפיצו ניחוחות בבית, וזה כמובן סימן טוב לשחרור המיוחל.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת להתפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי אני מודה לך מאוד!
אורית20/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)