מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביתי בת ה-9 חודשיםאורלי27/02/2011
ביתי בת ה-9 חודשים, לפני כשבועיים זחלה לאחור ומאז לא חזרה על הפעולה,כאשר אני מניחה אותה על ביטנה על פרקט היא מחליקה אחורה, מידי פעם היא מרימה את האגן אך לא משלימה את הפעולה,מבצעת התהפכויות מהבטן לגב בתדירות גבוהה קורה לא מעט פעמים שהיא מיד מתהפכת ולא נשארת על הבטן, מהגב לבטן היא לא מבצעת היפוך מלא, אני מבצעת איתה תרגילים של הרמת האגן,ישבן ,עירסול הצלבה בין רגל ויד נגדים ועוד ,בעבר היא התנגדה בגופה לתרגילים אלו היום היא יותר משתפת פעולה. רופאת המשפחה אמרה שהקצב שלה הוא סביראך אני איני שקטה אודה לחוות דעתכם על קצב התפתחותך והאם יש מקום לפנות למומחים? ,דבר נוסף שגם שיניים היא עדיין לא הוציאה.
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת ה-9 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב28/02/2011הי אורלי
אני מאמינה גדולה בזה שתינוק צריך לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות ולממש אותם היטב על מנת שהתפתחותו תהיה טובה וקלה. ביתך מתקשה בהתהפכות מהגב לבטן ויכול מאוד להיות שיש קשר בין עובדה זו לבין זה שהיא אינה מראה סימני זחילה. כשיש מרכיב חסר בהתפתחות המוקדמת עלול הדבר לבוא לידי ביטוי בשלבים מתקדמים יותר.
ביתך אמנם לא נמצאת בעיכוב התהפתחותי עדיין (עד גיל 10 חודשים נרצה לראות זחילה) אבל ניכר שיש קושי מסוים במערכת, אפילו קטן, שמקשה עליה להתקדם קדימה.
המלצתי היא לקבל אבחון ממדריכה להתפתחות תינוקות או איש מקצוע אחר, לבדוק מה מקור הקושי בהתהפכות, לראות אם יש גורם מעכב זחילה ולעזור בתרגול ביתי פשוט.
לגבי השיניים- אינני יודעת, זה לא מתחום עיסוקי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי בת ה-9 חדשים המשך
אורלי02/03/2011תודה רבה על תשובתך,השבוע ביקרנו אצל רופא התפתחות שאמרה שטונוס השרירים נראה טוב, אני מבצעת תרגילים ובימים האחרונים היא מבצעת היפוך מהגב לבטן אך לא מלא ,אני מבצעת עימה תרגול הצלבות בין יד ורגל נגדיים הרמת האגן ועירסול,אני חשה סוג של חוסר ביטחון אצל ביתי ,האם יש לך תרגילים נוספים להמליץ לי? רופא ההתפתחות אמר לי לבא בעוד חדש לביקורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי בת ה-9 חדשים המשך - תגובה
דבי גרוס דולב03/03/2011הי אורלי
ההערכה אותה נתתי לך היא מנקודת מבט של מדריכה להתפתחות תינוקות ע
פ שיטת פלדנקרייז ולא מזווית רפואית ולכן יתכנו שינויים בגישות ובאבחונים. בכל מקרה כרגע רצוי להמשיך בתרגילי ההיפוך מגב לבטן ובתרגילים של הרמה על 6. בנוסף העמידי בפני ביתך מכשולים כגון כריות, הרגליים שלך וכו על מנת לעודד מעבר.
בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים לעידוד הזחילה בנוסף.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)