מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילוג על שלביםdana07/03/2011
בני בן 8 חודשים, מתהפך ללא בעיה ופעיל מאוד.זוחל גחון, עומד עמידת שש וגם עושה כמה צעדים ושוב ממשיך בזחילת גחון. מעמידת שש עושה ניסיונות התיישבות (מניח חצי טוסיק),אך לא יושב באופן עצמאי אלא תמיד נשען ולפני כשבוע התחיל לעמוד וכשנמאס לו לעמוד הוא משחרר את הידיים בנפילה חופשית אחורה.התייעצתי עם רופאת הילדים כי אני מוטרדת שהוא לא יושב ושדילג לעמידה מוקדם מדי, ונאמר לי על ידה שאני צריכה להושיב אותו עם כריות מסביבו וכך לתרגל את הישיבה עד ליציבות מלאה.
מקריאה בפורום אני מבינה שלא מומלץ להושיב תינוק לפני שלמד לשבת בכוחות עצמו ואני די מבולבלת עכשיו ..
שאלותיי הן:1) אני יודעת שמצופה מתינוק לזחול עד גיל 10 חוד'.הכוונה זחילת שש או זחילת גחון ? או שזה לא משנה.
2) מה הדבר "הנכון" לעשות לגבי ביסוס הישיבה שלו? מדוע יש ניגודיות מוחלטת בגישות לגבי הושבה?
3)האם ניתן ללמדו איך לרדת ממצב עמידה?
אודה מאוד על עצה טובה כי אני כבר לא יודעת למי להקשיב :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג על שלבים - תגובה
דבי גרוס דולב07/03/2011הי דנה
1. לי שנעמ שבנך ממש כבר בדרך לזחילת 6 ולהתישבות עצמאית ולא נראה לי שיש מקום לדאגה. עד גיל 10 חודשים אנו מצפים לזחילת 6.
2. לפי תפיסתי הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לא להושיב שכן אז יקטן הסיכוי ללמידת ההתישבות העצמאית. הלמידה מתרחשת תוך כדי תהליך ואם נושיב את התינוק נקטע את התהליך. תינוק מושב מסגל לעצמו זקיפה גדולה על מנת שלא ליפול. אותה זקיפה מפריעה ומקשה בהתישבות עצמאית. הניגודיות מקורה בגישות טיפול שונות. השיטה לפיה אני עובדת מקורה בפלדנקרייז, שם יש דגש על תנועה נכונה, איכותית ומעבר דרך כל שלבי ההתפתחות.
3.אחת הסיבות לחשיבות המעבר דרך כל השלבים היא לדעת לעשות את השלבים הבאים טוב ויעיל. אם תתני לבנך להתפתח על פי השלבים בלי לקפוץ קדימה, הוא ילמד גם איך לרדת מעמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)