דילוג על שלב ישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילוג על שלב ישיבה
    שירלי
    07/03/2011

בני בן 8 חודשים, מתפתח מאוד יפה, ואפשר להגיד מאוד מהר, התהפך לראשונה בגיל חודשיים וחצי, זחל בסביבות 4חודשים, ובגיל חצי שנה נעמד, כרגע הוא כבר עומד ומטפס, ומתכופף להרים חפץ ואפילו עושה מספר צעדים סביב השולחן כשהוא נאחז בו. הבעיה שהאדון שכח שצריך גם לשבת קצת על הטוסיק.מהרגע שהוא הצליח לעמוד הוא כבר לא מנסה בכלל לשבת, רק לעמד כל הזמן.
    באופן כללי הוא מאוד תזזיתי ולא רגוע, וכל הזמן בפעולה, כך שמאוד קשה לגרום לו להשאר במקום אחד וכמובן לשבת.
    הייתי שמחה לקבל המלצה על תרגילים שיביאו אותו למצב ישיבה, היות והוא אפילו לא מנסה להתיישב, זה כאילו לא מעניין אותו :)

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילוג על שלב ישיבה

הוספת תגובה

• דילוג על שלב ישיבה - תגובה

אורנה עטאר
    08/03/2011

שירלי שלום,
    את מתארת כאן התפתחות מאוד מהירה. אני אתן לך תרגילים לעידוד התיישבות מעמידה אך לפני כן חשוב לי לציין בפנייך שהתפתחות מהירה היא לרוב על חשבון איכות התנועה וזה כי כל שלב עושים זמן קצר מאוד ועוברים לשלב הבא. אני מציעה כמה שיותר לעודד אותו לזחול, להשכיב אותו על הגב בכדי שיתהפך לבטן ומשם יתחיל לזחול, להרחיק כל מיני חפצים שהוא נעמד בעזרתם.
    לגבי התיישבות מעמידה:
    1. לשים איזה גירוי כמו בועת סבון ליד כף הרגל בכדי שיתכופף לנסות לתפוס אותה וילמד לכופף את הברכיים.
    2. לאחוז לו את הידיים ולשיר "עוגה עוגה" - לשים את הראש שלך (אזור המצח) בבית החזה שלו ולגרום לו כך לכיפוף הברכיים תוך כדי החזקת הידיים וירידה כלפי מטה. המטרה שהוא ילמד להיות בכפיפה של הגב מה שיוביל אותו להתיישבות.

התיישבות מזחילה:
    לקחת את האגן מעט אחורה ולצד בכדי להגיע לישיבת שיכול.
    עדכני אותי איך הולך.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו