מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 8 וחצי חודשים.מרין12/03/2011
שלום!
ביתי בת 8.5 חודשים ,פעילה,קשקשנית וחברותית מאוד.
היא עדיין אינה זוחלת - שוכבת יפה על הבטן מגיל קטן, מרימה עצמה גבוה מהריצפה ע"י דחיפת הידיים,מרימה מדי פעם טוסיק אך אינה נשענת אחורנית על מנת לעמוד על 6.
מטרידות אותי מס' שאלות:
1. כאשר היא על הבטן ואינה מנסה לשחק עם צעצוע - מעדיפה לשכב עם ידיים פרוסות לצדדים (ידיים לא ישרות, ממבט מלמעלה נראה כמו צפרדע), לעיתים הידיים אפילו לא על הריצפה אלא לצדדים ומרפקים באויר.
2.כאשר היא על הידיים שלי גם כן מעדיפה ידיים "פתוחות" לצדדים במקום לתפוס בי ולהישען עליי - כתוצאה מכך הגב שלה כל הזמן בצורה מוקשתת לאחור (אציין שאין לה בעיה לתפוס רגליים עם הידיים כאשר היא על הגב והיא מתהפכת חופשי).
3.היא נמצאת הרבה זמן אצל אמא שלי שמושיבה אותה (עם תמיכה אומנם ולא להרבה זמן)-למרות שאני נגד.
4. היא מנסה לזחול בצורה "לא נכונה" בעיניי - למיטב הבנתי זה אמור להיות יד ורגל נגדית והיא מושכת יד ומנסה לדחוף עם אותה הרגל....
כששאלתי בטיפת חלב על תנוחת הידיים נאמר לי שזה מחוסר בטחון (????)
על הזחילה אמרו לי לתת לזמן לעשות את שלו....
אני מאוד מודאגת ורציתי לשאול האם ישנו קשר בין כל הדברים: הידיים הפרוסות, הקושי בזחילה, ההושבה, הגב המוקשת?
מה אני יכולה לעשות על מנת שהתפתחותה תהיה נכונה ומוצלחת?
אודה מאוד להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 וחצי חודשים. - תגובה
דבי גרוס דולב12/03/2011הי מרין
כן יש קשר בין הידיים הפרושות, הקשת בגב וההושבה לבין הקושי לזחול. ביתך אמנם לא נמצאת בעיכוב התפתחותי אבל לפי הנתונים יש סיכוי שיהיה לה קושי בזה.
כדאי לבדוק ולראות האם ביתך סובלת ממתח יתר בגב ובבית החזה ומזקיפה גדולה מדי. קשיים אלה אופיניים תינוקות בעלי תנועתיות כגון זו שתיארת. הקשר בין תנוחת האווירון של ביתך לבין חוסר בטחון לא ברור לי ואיני מסכימה עם אבחנה זו.
תחילה הייתי ממליצה על הפסקת ההושבה שכן הושבה רק תחזק את המתח, אם הוא קיים, ובנוסף הייתי ממליצה לבדוק את נושא זקיפת הגב.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך
מרין13/03/2011קודם כל הרבה תודה על התשובה, גם לי הקשר בין התנוחה לביו "חוסר הבטחון" לא היה ברור - אבל איתם זה לרוב כך :)
בהמשך לשאלתי - הייתי רוצה לשאול מה ניתן לעשות בבית על מנת להקל על המתח בגב?
האם עליי לערסל אותה יותר?
האם לעשות תרגילים של הבאת הרגליים קרוב לבית החזה (על מנת ליצור מתיחה)?
האם להשכיבה לישון על הגב או על הבטן?
אשמח לכל עצה שתוכל להקל על הקטנה שלי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך - תגובה
דבי גרוס דולב13/03/2011הי מרין
אם אכן מדובר בזקיפת יתר אז התרגול המומלץ הוא תרגילי כפיפה של הגב לדוגמא
הבאת רגליים לכוון הראש בעת שכיבה על הגב
סיבובי אגן גדולים
ערסול
הקפצת האגן כנגד הרצפה
נשכבה מרובה על הצד.
מבחינה מוטורית שינה על הבטן תעשה עבודה טובה יותר מאשר שינה על הגב אבל אני מנועה מלהמליץ על כך בשל הוראות משרד הבריאות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדבי
מרין14/03/2011דבי - תודה רבה!
אני כל הזמן שואלת שאלות פה בפורום ואת (כולכן) תמיד עונות תשובות מפורטות שקל להבין וליישם.
בניגוד לטיפת חלב שמשם אני תמיד יוצאת מבולבלת אתן מאוד מאוד עוזרות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרין, בשמחה ותודה
דבי גרוס דולב14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)